| |

Waarom zou je opruimen?

Waarom zou je opruimen? Dat krijg ik best wel eens te horen.. Niet iedereen is even positief over opruimen en snapt het nut en de voordelen er van. Zonde, want het brengt je juist heel veel en het is veel meer dan alleen je spullen op orde brengen!

Meer rust

Ze zeggen wel eens, een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. En dat is ook zeker zo! Door je huis op te ruimen, wordt het rustiger in huis. Je hebt minder spullen in je kamer liggen die je kunnen afleiden en je kunt hierdoor meer tot rust komen. Daarnaast ruim je tijdens het opruimen ook je gedachtes op, je neemt afscheid van spullen waardoor je in je hoofd dingen kunt afsluiten. Je krijgt er dus niet alleen meer rust en ruimte in je huis voor terug, maar ook in je hoofd!

Je weet wat je hebt

Herken je dat, dat je tijdens het opruimen ineens weer dingen komt waarvan je alweer was vergeten dat je ze überhaupt had? Door je huis op te ruimen weet je wat je allemaal hebt en heb je dus nooit meer van dit soort situaties. Je bent nooit meer iets kwijt, koopt nooit meer te veel en weet altijd wat je in huis hebt!

Het bespaart je tijd!

Als je je huis opruimt met de KonMari methode is dat een eenmalige actie. Je kijkt tijdens het opruimfestival extra kritisch naar wat je hebt en wat je wilt houden. Door de impact van het proces verandert je gedrag uiteindelijk ook en ga je minder en bewuster kopen. Daarna hoef je het alleen nog maar bij te houden en nooit meer een grote opruimronde te houden. Dat scheelt je per week dus heel wat opruimtijd! Daarnaast is het schoonmaken van je huis ook nog eens makkelijker wanneer het is opgeruimd en bespaar je daarin ook tijd. En korter schoonmaken wilt iedereen wel toch? Na het opruimen heb je dus meer tijd over voor dingen waar het leven echt om draait!

Je wordt productiever

Het opruimen zelf is natuurlijk al een productieve bezigheid, maar ook na het opruimen werk dit effect nog door. Je bent namelijk productiever in een opgeruimde omgeving. Een goed excuus dus om je (thuis)werkplek een goed op te ruimen! Tips over het opruimen van je kantoor vind je hier.

Het geeft je helderheid

Tijdens het opruimen maak je duizenden keuzes. Je vraagt jezelf af bij alle spullen die je hebt of je ze wilt houden en er blij van wordt of niet. Dit hele proces is als het ware een training in moeilijke keuzes maken en het volgen van je gevoel. Hierna weet je precies waar je blij van wordt en waar niet van. Ik heb al van meerdere klanten gehoord dat ze na het opruimproces ineens een nieuwe baan kregen waar ze echt blij van werden. Toeval? Ik denk het niet..

Waarom opruimen? Daarom!

Nu je weet wat de voordelen van opruimen zijn is het natuurlijk tijd om zelf aan de slag te gaan! Weet je niet goed waar je moet beginnen en lukt het je maar niet je huis echt opgeruimd te hebben? Ik geef iedere kwartaal een Instagram cursus over opruimen. Na deze cursus kun je zelfstandig je huis opruimen met de KonMari methode, ben je in staat om moeilijke keuzes te maken en houd je het ook echt opgeruimd. Meer weten? Lees hier alles over deze cursus!

Tip: Pin dit artikel voor later!

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 reacties

  1. Na je artikel in flair gelezen te hebben,werd ik nieuwsgierig.
    Nuttige tips gelezen!
    Groetjes Sjanet jeroense

  2. Hoi, ik volg je sindskort!
    Vandaag ga ik een begin maken met(opnieuw) opruimen.
    2 jaar eerder alles nagelopen, maar nu is het weer hard nodig 🙈