|

Stressvrije feestdagen

Stressvrije feestdagen, het lijkt onmogelijk.. De pepernoten liggen inmiddels al sinds de zomer in de winkel, maar nu zijn de feestdagen dan toch echt begonnen. Dat betekent niet alleen samenzijn, lekker eten en gezelligheid, de feestdagen kunnen ook een tikkeltje stressvol zijn. Ik geef je tips om die stress te voorkomen en er dit jaar stressvrije feestdagen te hebben!

Stressvrije feestdagen..

Je herkent het vast wel: zijn de cadeautjes wel op tijd binnen, wat moeten we gaan eten, hoe houd je het gezellig aan tafel en er is altijd wel een gerecht wat mislukt.. Kortom: de feestdagen zijn echt niet alleen maar leuk, er komt ook een hoop stress bij kijken. En dat is zonde, want de december maand is er juist een om van te genieten! Voor al die sinterkerstennieuw-stress heb ik wat tips voor je op een rijtje gezet.

Het hoeft niet perfect!

Het is nergens voor nodig om hoge eisen aan de feestdagen op te leggen. Want geloof me: je sint of kerst feestje wordt niet perfect, dus daar kun je jezelf maar beter alvast bij neerleggen. Het draait uiteindelijk om het samenzijn en de gezelligheid. En dat is het ook als het hoofdgerecht net een tikje verbrand is, er een wijnvlek op je feestjurk zit en de decoratie in de boom niet bepaald Pinterest waardig te noemen is. Stiekem is je feestje toch veel gedenkwaardiger als je kerstboom omvalt of je uiteindelijk Chinees gaat halen omdat het diner is mislukt. Geniet dus lekker van de imperfecties en leg die perfectie aan de kant!

Begin op tijd

Begin ruim op tijd met het inkopen van cadeaus, de decoratie van de eettafel en de boodschappen doen. Er is niets zo stressvol als last minute nog inkopen doen wanneer alles inmiddels is uitverkocht. Vier je de feestdagen met familie? Begin dan op tijd met een datum plannen en regel alvast een restaurant of uitje om teleurstellingen te voorkomen.

Werk en denk vooruit

Organiseer jij het kerstdiner? Maak dan de meeste gerechten een of meerdere dagen van te voren zodat je het de dag zelf alleen nog maar hoeft op te warmen. Dit verpest echt niets aan de smaak en op deze manier kun je zelf ook gewoon rustig aan tafel zitten. Is er nog meer waarmee je alvast vooruit kunt werken? Bedenk het nu alvast want voor je het weet val je ten prooi aan de decemberstress.

Geniet!

Je vergeet het soms bijna tussen alle stress door, maar geniet vooral lekker van de feestdagen. Dat is uiteindelijk het enige belangrijke!
Meer tips voor opgeruimde en stressvrije feestdagen? Lees mijn blogs over minimalistische cadeaus en cadeaus wegdoen. En laat me ook vooral in de reacties weten hoe jij de feestdagen stressvrij door komt!

Tip: Pin dit artikel voor later!

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.