| |

Kijktips: 5 series over opruimen!

Ik heb vijf series over opruimen, ontspullen en minimaliseren voor je op een rijtje gezet. Leuk voor als je eens wat anders wilt kijken op Netflix dan “Stranger Things”! Zet de popcorn maar vast klaar!

Tidying up with Marie Kondo

Marie Kondo mag natuurlijk niet ontbreken in een lijstje met series over opruimen! In Tidying up with Marie Kondo gaat Marie Kondo bij Amerikaanse gezinnen langs om ze te helpen met opruimen volgens haar KonMari methode. Marie gaat bij mensen langs die door verschillende redenen niet aan hun huis opruimen zijn toegekomen. De een maakt ruimte voor een baby en de ander sluit een moeilijke periode af. Het is enorm inspirerend om de transformaties in de huizen te zien.

Minimalism

In Minimalism laten Ryan Nicodemus en Joshua Fields Millburn je zien hoe het is om als minimalist in het leven te staan. Ze bespreken minimalisme met name uit hun eigen standpunt. Maar er komen ook andere minimalisten en  tiny house bewoners aan het woord. Ik keek de documentaire een aantal jaar geleden en het was voor mij de reden dat ik ben begonnen met ontspullen. De documentaire laat je inzien dat je niet gelukkig wordt van spullen en zet je aan het nadenken over wat er belangrijk is in het leven.

Tiny house nation

In tiny house nation laat presentator John Weisbarth je de weg van gezinnen en stellen naar een tiny house zien. Je ziet hoe ze zichzelf voorbereiden en ontspullen om kleiner te gaan wonen. Ook het bouwen van de kleine huisjes komt uitgebreid aan bod. Erg inspirerend om te zien hoe het ook kan: meer leven met minder!

Bewaren

In de documentaire Bewaren gaat Digna Sinke op zoek naar de reden waarom we dingen bewaren. Ze is zelf een verzamelaar en bewaart al zo lang ze zich kan herinneren dingen als suikerzakjes en oude kranten. Samen met haar moeder van 92 gaat ze op onderzoek uit waar deze drang tot bewaren vandaan komt. Ze praat met minimalisten en digital nomads die het tegenovergestelde doen. Een erg interessante documentaire die onderzoekt waar materialisme vandaan komt en hoe dat steeds meer lijkt te verdwijnen.

Het succes van de kringloopwinkel

Het succes van de kringloopwinkel is niet echt een serie specifiek over opruimen en past misschien ook niet helemaal in het rijtje met series over opruimen. De serie is een echte feel good serie die laat zien hoe de spullen die je hebt weggedaan tijdens het opruimen terecht komen. Je ziet mooie vondsten, maar vooral heel veel mooie mensen. Het succes van de kringloopwinkel laat je inzien dat je andere blij kunt maken met de spullen, iets wat we vaak moeilijk vinden om ons voor te stellen bij de kringloopwinkel.

Get organized with The Home Edit

Het is mega Amerikaans, een tikje hysterisch maar wel heel erg leuk om naar te kijken! De dames van The Home edit pakken de huizen van gezinnen en Amerikaanse celebs onder handen met hun methode. Hun handelsmerk: alles sorteren op de kleuren van regenboog! Van snacks tot sokken, ze organiseren alles keurig in bakjes en op kleur. Kijk deze serie voor de nodige dosis opberginspiratie!

Tip: Pin dit artikel voor later!

Ga jij een van deze series over opruimen kijken op je volgende Netflix avond? Of heb je nog aanvullingen op dit lijstje? Laat het me weten in de reacties! 

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.