Je rommellade opruimen

rommellade opruimen
De rommellade opruimen, kan dat überhaupt? En hoe blijft het netjes? Een rommellade, ieder huis heeft er een, maar hoe kom je er vanaf? In dit artikel geef ik je tips om je rommellade voor eens en altijd op te ruimen en hoe je stap voor stap orde kunt krijgen in die ene (of meerdere) rommellade.

Rommellade opruimen

Ik denk dat iedereen in huis wel een rommellade heeft, meestal in de keuken, die zit volgepropt met pennen, boterhamzakjes, wasknijpers, paracetamol, elastiekjes en papieren. En ik denk ook dat het in ieder huis een irritatiepunt is. Maar eigenlijk zijn die rommellades helemaal nergens voor nodig en je kunt een rommellade heel makkelijk opruimen en organiseren op een manier dat het netjes blijft.

Stap 1: Haal alles uit de lade

De eerst stap naar een goed geordende rommellade is om alles uit de lade te halen. Best wel confronterend want waarschijnlijk komen er een heleboel spullen uit waarvan je niet eens meer wist dat je ze had, maar het is voor een goed doel!

Stap 2: Categoriseer je spullen

Nu alles voor je op een hoop ligt is het tijd om het te ordenen. Maak categorieën van wat er in de lade zit. Leg alle pennen bij elkaar, leg de elastiekjes op een hoopje en alle papieren op een stapeltje. Dit doe je om te zien wat je nou eigenlijk van welke categorie hebt en zodat je in de volgende stap makkelijker keuzes kunt maken.

Stap 3: Does it spark joy?

Nu is het tijd om te kijken welke spullen je wilt houden en wat er weg mag. Ga per categorie na of je nog blij wordt van de spullen, of je het nog gaat gebruiken en of je het wilt houden.

Stap 4: Inruimen

Nu is het tijd om je kast weer opnieuw in te ruimen. Ga eerst na of je alles wat je uit de la hebt gehaald ook echt op die plek wilt bewaren, doe de papieren bijvoorbeeld bij je administratie en (een deel van) de pennen bij je kantoorartikelen. Het is handig om de categorieën die je bij stap 4 hebt gemaakt zo veel mogelijk bij elkaar te houden. Ik raad je vooral aan om de verschillende categorieën van elkaar te scheiden in bakjes. Op die manier blijft het overzichtelijk en is het duidelijk waar iets ligt. Inspiratie nodig? Op Pinterest kun je veel voorbeelden van opgeruimde lades vinden.
Heb jij een rommellade in huis? En ga jij mijn tips gelijk toepassen? Laat het me weten in de reacties! Heb je hierna zin om nog meer op te ruimen? Lees dan ook het artikel “voorraadkast indelen” om gelijk door te pakken!

Tip: Pin dit artikel voor later!

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.