over Merel

fijn om je te ontmoeten!

Hi! Ik ben Merel van Rodijnen, ik ben 31 jaar en ik woon sinds begin 2022 in het mooie Zweden. Een stap waar ik al jaren van droomde en waar ik nog iedere dag zo ontzettend dankbaar voor ben dat ik ‘m heb genomen.

Toen ik zo’n zeven jaar geleden behoefte had aan meer rust in mijn leven hoopte ik dat te bereiken met opruimen en ontspullen. Destijds dacht ik dat opruimen vooral over spullen zou gaan en dat ik door dat te minderen ook meer rust in mijn hoofd en leven zou krijgen.

Mijn hoofd en leven waren namelijk vol. Ik was iemand die altijd van alles meer deed en waarbij alles beter kon. Meer en harder werken, mijn agenda volplannen met allerlei dingen die ik ‘moest’ doen, pas rust kunnen nemen als mijn to-do lijst leeg was, altijd net dat stapje extra voor perfectie, overal ja op zeggen en ga zo maar door. Altijd maar doorgaan en meer willen. Dat was wie ik was. Misschien herken jij dat ook wel.

Nadat ik flink had geminimaliseerd in spullen was de rust in mijn huis er eindelijk. En dat maakte ook echt wel wat verschil in mijn hoofd, maar ‘echte rust’… dat was het niet. Mijn hoofd was nog steeds onrustig, mijn agenda bomvol en ik was opgebrand.

Destijds ontdekte ik dat je rust niet van buitenaf kan krijgen. Het komt niet van een opgeruimd huis, dat alles af en perfect is of dat iedereen om je heen tevreden is. Rust zit in je. Ik besloot dan ook om op alle vlakken te minderen: minder afspraken waarvan ik geen energie kreeg, minder hard zijn tegen mezelf, minder moeten (van mezelf), minder luisteren naar mijn hoofd, minder doen, minder aantrekken van de verwachting van anderen..

Ik geloof dat in ‘meer’ niet het succes in het leven en de groei van jou als persoon te vinden is. Juist wanneer je jezelf ontdoet van al de ‘rommel’ kom je er achter dat dat geluk en die rust er altijd al was.

Door op al die laagjes in mezelf op te ruimen ging ik terug naar mijn essentie en was het als thuiskomen bij mezelf. En dat is wat ik jou ook gun: dat jij je eigen pad mag volgen, milder wordt naar jezelf en wat minder gaat doen zodat jij rust van binnenuit kan gaan ervaren zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Zo simpel kan het namelijk ook zijn.

leer mij beter kennen!

Ik kan niet leven zonder..
reizen

Reizen

Mijn grootste passie is om de wereld te ontdekken en nieuwe ervaringen op te doen. Het liefst ga ik met onze camper op pad en trek ik de natuur in.

Creativiteit

Ik hou van creativiteit in alle vormen: borduren, naaien, waterverven, bakken, fotografie.. Het brengt me direct in een staat van rust en plezier.

Taart & koffie

Waar je mij ‘s nachts voor kan wakker maken? Een havermelk cappuccino en een goed stuk taart!

Nu is het aan jou!

ik ontmoet je graag!

Ik ben oprecht benieuwd naar jouw verhaal. Wie ben jij, waar loop jij tegen aan? Vertel me wat jouw uitdagingen zijn en laten we samen kijken of we een klik hebben en iets voor elkaar kunnen betekenen. Het is mijn missie om iedereen te helpen aan meer rust in hun leven. En of dat nu is door jou een fijne tip te geven of dat we samen een traject aangaan maakt daarin voor mij niets uit. 

merel van rodijnen
Geinspireerd?

LATEN WE SAMEN WERKEN!