over Merel

fijn om je te ontmoeten!
Merel van Rodijnen

Hi! Ik ben Merel van Rodijnen, ik ben 30 jaar en ik ben sinds de zomer van 2019 met mijn vriend en asiel poes Maki in een mini huisje in het mooie Den Bosch komen wonen. We zijn met die verhuizing destijds de helft kleiner zijn gaan wonen. Dat was een bewuste keuze. We besefte ons dat we niet gelukkiger werden door het hebben van veel woonruimte en spullen. 

Ik zeg altijd dat het eerst rommelig moet worden voordat het opgeruimd gaast voelen, zowel in je huis als in je leven. Wat er aan vooraf ging voordat ik de keuze maakte om meer dan de helft van mijn spullen weg toen, kleiner te gaan wonen, ontslag te nemen en te kiezen voor mijn eigen geluk voelde dan ook erg rommelig.

Ik stond op een punt in mijn leven waarin ik niet goed kon ontspannen en mijn draai nergens echt leek te vinden. In mijn huis niet omdat het rommelig aanvoelden, in mijn werk wist ik niet wat ik wou en ook op andere punten in mijn leven voelde ik mezelf vastgelopen. Ik ging mezelf steeds vaker afvragen: “is dit het nu?”. Misschien herken jij dit ook.

Ik ging alleen maar meer doen. Meer en harder werken, mijn agenda volplannen en meer opruimen. Altijd maar doorgaan en meer willen. Dat was wie ik was. Maar in meer zit niet het succes in het leven en de groei van jou als persoon. Het gaat om je eigen pad volgen en je gelukkig in voelen. 

Ik kwam op mijn eigen pad terecht toen ik mijn huis grondig ging opruimen met mijn hart in plaats van aan de hand van allerlei opruimregels. Ik ging mezelf afvragen of ik er nog blij van werd en het of het paste in mijn droomleven en ontdekte op die manier wat nou echt belangrijk voor mij was. Nadat ik door deze techniek meer rust in mijn thuis kon vinden, ging ik dit ook op andere vlakken in mijn leven toepassen.

Door juist minder te doen, heb ik zoveel meer rust, kracht en verbinding gekregen. En als ik het kan, kun jij het ook. Daar ben ik van overtuigd. Je mag je eigen pad volgen en wat vaker niets doen, zo simpel kan het ook zijn. 

“Iets simpels als opruimen kan je leven echt veranderen!”

Dat is iets waar ik echt in geloof! Opruimen helpt je niet alleen helpt met creëren van meer rust in je huis, maar het laat je ook als persoon enorm door groeien. Je leert om moeilijke keuzes te maken met je hart, laat beperkende overtuigingen gaan, maakt ruimte voor nieuwe dingen en komt er achter wat je nou echt belangrijk vindt in het leven. Met de juiste tools en handvaten, wordt het opruimen van je huis ook direct een leerschool voor en over je leven. Alles waar je in opruimen tegenaan loopt, zijn eigenlijk ook altijd dingen die zich op een andere manier in je leven uiten.

Ik twijfelde bijvoorbeeld altijd behoorlijk tijdens het opruimen en had altijd bevestiging nodig dat ik een keuze kon maken tijdens het opruimen. Dat was iets wat ook op andere punten in mijn leven speelde. Ik durfde nooit zelf de keuze te maken omdat ik bang was dat ik het verkeerde koos. Doordat ik daar bewust mee aan de slag ging tijdens het opruimen, heeft dat ook in mijn leven voor positieve verandering gedurfd. Maar ook veel thema’s van het opruimen raken elkaar.

Als je je kleding opruimt moet je automatisch ook nadenken over wat je wilt uitstralen en wie jij wilt zijn. Als je dat niet zo goed weet (net zoals ikzelf voorheen) dan blijf je maar opruimen zonder dat je ooit echt helemaal tevreden bent met je kast. En ik hoef je natuurlijk niet te vertellen wat naast die opgeruimde kast die duidelijkheid en zelfverzekerdheid van weten wie jij bent en waar je voor staat doet met je.

leer mij beter kennen!

Ik kan niet leven zonder..
reizen

Reizen

Mijn grootste passie is om de wereld te ontdekken en nieuwe ervaringen op te doen. Het liefst ga ik met onze camper op pad en trek ik de natuur in.

Maki

Ik kan niet genoeg krijgen van knuffelen met mijn lieve poes Maki. Ze is altijd aan mijn zijde!

Taart & koffie

Waar je mij ‘s nachts voor kan wakker maken? Een havermelk cappuccino en een goed stuk taart!

Nu is het aan jou!

ik ontmoet je graag!

Ik ben oprecht benieuwd naar jouw verhaal. Wie ben jij, waar loop jij tegen aan? Vertel me wat jouw uitdagingen zijn en laten we samen kijken of we een klik hebben en iets voor elkaar kunnen betekenen. Het is mijn missie om iedereen te helpen aan meer rust in hun leven. En of dat nu is door jou een fijne tip te geven of dat we samen een traject aangaan maakt daarin voor mij niets uit. 

like what you see?

LATEN WE SAMEN WERKEN!