Maak van je thuis jouw persoonlijke oplaadplek!

Ruim jij wel écht op? Of verplaats jij alleen maar continu de stapels en problemen? Ben jij er klaar voor om voor eens en altijd je huis op ruimen, je oude patronen te doorbreken en om te leren hoe jij je huis zo inricht dat je het moeiteloos kunt bijhouden zodat jij meer rust, tijd en ruimte hebt om echt te genieten van je thuis en je leven?

Het is tijd voor verandering!

Geloof me, een opgeruimd huis waarin jij tot rust kan komen is ook voor jou mogelijk. En het is tijd om dat nu eens écht te gaan realiseren!

Voor je gevoel ben je continu aan het opruimen, maar toch blijft het rommelig. Je blijft stapels verplaatsen, kasten opnieuw indelen en boeken lezen over opruimen.. Voor je gevoel heb je alles al geprobeerd, maar wordt het nooit netjes genoeg. Je voelt jezelf onrustig en kunt nooit echt ontspannen gaan zitten zonder dat je nog allerlei (opruim)klusjes ziet liggen. En dat terwijl je weet wat het je kan opleveren om meer rust, ontspanning, plezier en ruimte in jouw huis en in jouw leven te hebben. 

Het opruimproces

01

Droom

Maak een visie van je ideale leven

02

MAAK RUIMTE

Ruim je spullen op en laat hetgeen dat je niet meer dient met dankbaarheid gaan

03

ORGANISEER

Maak een simpel systeem voor de spullen die je hebt uitgekozen om te bewaren

04

GENIET

Creëer een thuisomgeving die bij jou past waarin je tot rust komt en meer geniet van je huis

Ruim jij wel echt op?

Wanneer de meeste mensen zeggen dat ze opruimen, zijn ze eigenlijk helemaal niet echt aan het opruimen. Vaak zijn ze vooral spullen aan het verplaatsen, kasten opnieuw in aan het delen, spullen aan het wegstoppen en uit het zicht halen en voornamelijk aan het opbergen en organiseren. Ik durf zelfs te stellen dat niemand écht opruimt.

Je zult het vast herkennen, dat gevoel dat je maar blijft opruimen en dat er nooit echt iets verandert. Dat komt omdat je alleen maar je spullen en problemen aan het verplaatsen bent. Je bent als het ware je rommel aan het organiseren. Wanneer jij echt van al die stapeltjes en rommelkasten af wil, is er een andere aanpak nodig. Dan zul je moeten stoppen met opbergen, en beginnen met opruimen.

Bij echt opruimen horen keuzes maken over je spullen en je leven, ruimte maken en bepalen wat je wilt houden en wat je loslaat zodat je uiteindelijk alleen met de spullen overblijft waar jij echt blij van wordt. En die keuzes maken over spullen vind je nu misschien nog lastig, maar je staat er niet alleen voor, ik ben er voor je om je te ondersteunen en te helpen en ik zal je leren hoe je met je gevoel tot een kritische en weloverwogen kunt komen. Wanneer je door dat proces bent gegaan maken we een simpel systeem voor al je spullen zodat alles in huis een vaste en duidelijke plek krijgt en je het vervolgens moeiteloos kunt bijhouden.

En als je dan eenmaal écht hebt opgeruimd, dan hoef je daarna echt niet meer zo vaak op te ruimen. En daardoor heb jij meer tijd en ruimte over om helemaal tot rust te komen in je huis en te genieten van de dingen waar het echt om draait in het leven.

“Life truly begins after you have put your house in order” – Marie Kondo
konmari consultant

Guess what?

Het kan ook anders!

zoveel leuker, simpeler en sneller!

Tijdens onze sessies leer je hoe je een simpel systeem in je huis maakt waardoor je niet meer continu bezig blijft met opruimen en je het na het opruimproces moeiteloos kunt bijhouden. Hierdoor heb je meer tijd over om te genieten van je huis en leven. Je versimpelt als het ware je huishouden.

Daarnaast leer je om moeilijke keuzes te maken op basis van je gevoel en hoe je vertrouwt op je intuïtie. En dat is niet alleen handig voor het opruimen van je huis, maar dat is ook iets waar je op andere vlakken in je leven heel veel profijt van gaat hebben!

Door al deze dingen samen krijg je uiteindelijk meer rust in je huis, hou je meer tijd over voor de dingen die écht belangrijk zijn in het leven en maak je ruimte om je mooiste leven te leven!

“Ik droomde altijd al van een opgeruimd huis, maar omdat ik van mezelf een chaoot ben, leek mij dat een onhaalbaar doel. Samen met Merel ben ik begonnen met het opruimtraject. Nu kan ik zeggen dat mijn huis écht opgeruimd is. Ik ben er enorm trots op. De opruimsessies met Merel heb ik als heel positief ervaren. Merel is een rustig persoon die goed door de rommel heen kan kijken. Stapje voor stapje heeft ze me begeleidt in het hele proces. Tussendoor stond ze altijd klaar voor advies en steun. Nu het hele traject achter de rug is, ben ik vooral aan het genieten. Genieten van de opgeruimde kasten die opgeruimd blijven en van de rust in huis en ook zeker in mijn hoofd. Ik hoef er geen moeite voor te doen om het netjes te houden en ik zou niet weten hoe ik het rommelig moet krijgen 😉 Zelfs de knutselkast van de kinderen blijft netjes. Ik ben enorm blij dat ik dit gedaan heb! Ik zou het iedereen aan willen raden!“​

DIGNA, 31 jaar
Pedagogisch medewerker

Na het opruimtraject

 • Heb jij een opgeruimd thuis dat past bij wie jij bent en heb je een leefomgeving waarin jij kunt opladen.
 • Ga je meer rust ervaren in je huis, hoofd en leven.
 • Ben je minder tijd kwijt aan huishouden, opruimen en schoonmaken. En houd je dus meer tijd over voor de leukere dingen in het leven.
 • Weet jij hoe je het opgeruimd kan houden.
 • Ben je minder geïrriteerd en chagrijnig door de rommel in huis.
 • Zul je alleen nog maar omringt zijn met spullen waar je echt blij van wordt.
 • Ben je in staat om moeilijke keuzes te maken met je gevoel, vertrouw je op je intuïtie en loop je minder vast in twijfels.
 • Maak je bewustere keuzes in je koopgedrag.
 • Heeft alles in huis een vaste en duidelijke plek waardoor je het moeiteloos kunt bijhouden.

Ik zorg er tijdens jouw traject voor dat je doorzet waar je normaal gesproken opgeeft, gestructureerd en stap voor stap opruimt waardoor je jezelf niet overweldigd voelt, kritische keuzes maakt met je gevoel, dat je tijdens je hele traject zowel praktisch als emotioneel wordt gesteund en dat het opruimen van je huis een feestje wordt in plaats van een zware taak.

Nog even voorstellen!

merel van rodijnen

Hi! Ik ben Merel, ik ben 30 jaar en werk als gecertificeerd KonMari consultant. Dit houdt in dat ik opruimcoach ben die met de Marie Kondo methode werkt. Ik help vrouwen om meer rust te vinden in hun huis en hoofd en ruimte te maken voor een nóg leuker leven.

Zelf ben ik jaren lang bezig geweest met opruimen. Het was niet eens zo dat mijn huis echt een rotzooi was, maar ik kon mezelf maar niet ontspannen en echt tot rust komen als ik thuis kwam na een lange en drukke dag werken. Wat ik ook deed, het werd nooit écht zo netjes als ik wou en het bleef ook nooit lang opgeruimd. Toen ik de KonMari methode ging toepassen veranderde voor mij echt alles! Al die jaren had ik gekeken naar wat er weg moest en niet naar waar ik blij van werd. Ik kon hierdoor mijn huis voor eens en altijd opruimen, ben uiteindelijk de helft kleiner gaan wonen, kreeg meer vrijheid in mijn leven en ervaar sindsdien vooral die rust waar ik zo naar op zoek was.

Tijdens het opruimen kwam ik er achter dat opruimen je niet alleen helpt met meer rust creëren in je huis, maar dat je er ook als persoon enorm door groeit. In mijn werk combineer ik life coaching elementen met opruimen zodat je dat opgeruimde gevoel en die rust niet alleen in je huis terug vindt, maar ook in jezelf.

Zo ziet een sessie er uit!

opruimcoach

Verzamelen

We verzamelen alle spullen van een bepaalde categorie of subcategorie van de KonMari methode. Deze spullen leggen we op een hoop zodat het zichtbaar wordt wat en hoe veel je hebt. Dit kan best wel overweldigend zijn, maar ik ben er om je ondersteunen en te begeleiden zodat het je gaat lukken!

konmari consultant

Joy checking

We gaan door alle spullen en bij ieder item bepaal jij aan de hand van de vraag “does it spark joy” of je het wilt houden of niet. Je houdt alleen de spullen waar je echt blij van wordt. Vind je het lastig om keuzes te maken? Ik help je door je de juiste vragen op de juiste momenten te stellen zodat je zelf tot een goede keuze komt.

hulp bij opruimen

Verzamelen

Nadat afscheid hebt genomen van de spullen die je niet meer wil houden, gaan we de door jou uitgezochte spullen organiseren en opbergen en maken we een simpel en makkelijk bij te houden systeem. Dit doen we op een ruimtelijke en overzichtelijke manier die bij jou en je huis past op een manier waar jij iedere dag blij van wordt.

Samen met mij aan de slag?

Intensief traject (1 week)

2170,- incl BTW

of voor 4 x €550 in termijnen

binnen een week een opgeruimd huis!

Ben jij klaar met het eeuwige opruimen en wil jij direct doorpakken en zo snel mogelijk resultaat? Met dit pakket gaan we een week intensief samenwerken en jouw opruimdoel werkelijkheid maken en er voor te zorgen dat je zo snel mogelijk kunt genieten van meer rust! We pakken samen in een week alles aan om te zorgen voor een voor eens en altijd opgeruimd huis.

 • 1 week intensieve begeleiding bij jou thuis om je hele huis op te ruimen
 • 5 opruimsessies van 6 uur afgestemd op jouw wensen en jouw situatie
 • Zoom plan van aanpak sessie van 1 uur om doelen te stellen en voor te bereiden
 • Visualiseren van je ideale leven
 • Persoonlijk werkboek om jouw proces in bij te houden
 • Zoom evaluatie sessie 1 maand na afronding van het traject
 • Onbeperkt al je vragen stellen via WhatsApp tussen de sessies door en na het traject.