Maak prioriteit van jezelf zodat je kunt rusten bij jezelf!

Ze zeggen altijd een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Maar andersom klopt dit ook: een opgeruimd hoofd is een opgeruimd huis. Als jij een van de twee niet hebt opgeruimd, kun jij ook niet die rust, ruimte en joy in jouw leven gaan ervaren waar jij zo aan toe bent. Ben jij klaar om naast je spullen tegelijkertijd ook in jezelf op te ruimen, te leren hoe jij van jezelf prioriteit maakt en hoe jij jouw thuis en leven op zo’n manier inricht dat je kan rusten en thuiskomen bij jezelf zodat je een nog leuker en rustiger leven krijgt vol liefde, verbinding, plezier en ontspanning?

Het is tijd voor verandering!

Lost your spark?

Je voelt jezelf vastgelopen. In je huis kom je niet tot rust en ook op andere vlakken in je leven weet je niet zo goed waar je heen wilt. Je hebt het gevoel dat er zo veel meer in zit, in jou, in het leven.. Maar je weet niet goed hoe je het er uit moet halen. Vaak zet je jezelf op de laatste plek, je bent er voor iedereen maar je loopt jezelf regelmatig voorbij. Steeds weer hoor je dat stemmetje in jou dat verlangt naar meer rust, plezier en lichtheid. Je hebt al zo veel geprobeerd om jezelf en je situatie te verbeteren, maar het lukt maar niet de vooruitgang te boeken die jij voor ogen hebt. Zowel in je huis, als in je hoofd voelt het rommelig, onrustig en steeds vaker voel je jezelf gefrustreerd. En dat terwijl je weet wat het je kan opleveren om meer rust, ontspanning, plezier en ruimte in jouw huis, hoofd en leven te hebben. 

Van ‘meh’ naar yeah!

Samen gaan we opruimen wat je niet langer dient op weg naar jouw droomleven en maken we ruimte voor een nog leuker leven vol vreugde, verbinding en rust.

Je neemt overal jezelf mee naartoe

Vaak zijn we tijdens het opruimen enkel en alleen gericht op de buitenkant en het perfecte plaatje. Hoe we het er zo opgeruimd mogelijk uit kunnen laten zien en hoe we kunnen minderen in spullen. We lezen allerlei boeken en kijken er series over om er vervolgens vol goede moed aan te beginnen en het binnen no time weer op te geven omdat het toch niet zo makkelijk is als dat het leek of omdat het binnen no time weer rommelig wordt.

Je zult het vast herkennen, dat gevoel dat je maar blijft opruimen en dat er nooit echt iets verandert en dat je jezelf maar onrustig blijft voelen. Dat komt omdat je alleen maar je spullen aan het verplaatsen en aan het uitstellen bent. Wanneer jij echt van dat onrustige gevoel af wilt, dan moet je niet alleen maar je in je huis opruimen, maar ook in jezelf.

Want geloof me, je kan je huis nog zo netjes opruimen, uiteindelijk neem je altijd jezelf mee en zal die onrust niet verdwijnen als je jezelf enkel richt op je spullen.

En precies in die redenen waarom we opgeven en waarom we opruimen lastig vinden, ligt voor jou de grootste groei en de grootste winst in rust (zowel in je hoofd als in je huis) die je tot nu toe laat liggen.

Als jij die rust en dat gevoel van thuiskomen echt wilt gaan ervaren, dan hoort daar bij dat je keuzes leert maken met je hart, ontdekt wat er belangrijk is in je leven en hoe je daar ruimt voor maakt, loslaat wat je niet meer dient, je huis en leven zo inricht dat je er iedere dag blij van wordt, jezelf op nummer een zet en van jezelf gaat houden.

Die keuzes maken en jezelf op nummer een zetten, vind je nu misschien nog lastig, maar je staat er niet alleen voor, ik ben er voor je om je te ondersteunen en je te navigeren naar een opgeruimd huis en hoofd die passen bij jou.

En als je dan eenmaal écht hebt opgeruimd, zowel in je huis als in je hoofd, heb jij een thuis omgeving gecreëerd waarin jij kan opladen en groeien. Zowel in je huis, als bij jezelf. Je zult meer rust ervaren, je houdt meer tijd over plezier, liefde, verbinding en creativiteit. En hebt letterlijk en figuurlijk ruimte gemaakt om je mooiste leven te leven.

“to put your things in order means to put your past in order too” – Marie Kondo
thuiskomen bij jezelf

Het kan ook anders!

Stap weer op jouw eigen pad en in jouw kracht!

met een gevoel van thuiskomen en een gevoel van ease.

Tijdens jouw traject ga je aan de slag om je huis op te ruimen waarbij je tegelijkertijd in jezelf en in je leven gaat opruimen. Alle thema’s in het opruimen van je huis zeggen namelijk ook iets over jezelf. Je kan niet blijvend je kledingkast opruimen als jij niet weet wie jij wilt zijn en hoe je naar buiten wilt treden in de wereld. Daarnaast laten jouw spullen je zien hoe jouw leven er in het verleden en in het heden voor staan, we gebruiken deze gelegenheid om dat aan te pakken.

We gaan dan ook niet alleen opruimen aan de buitenkant, maar ook naar binnen keren om te voelen wat er in jou speelt. En juist door naar binnen te keren kun je gaan staan voor de keuzes die je maakt en behaal je een blijvend resultaat. Zowel aan de buitenkant, als aan de binnenkant.

In onze sessies gaan we dieper in op hetgeen wat bij jou naar boven is gekomen tijdens het opruimen. Vaak is het zo dat die dingen ook op andere vlakken in je leven spelen. Vind je het lastig om keuzes te maken en loop je vast in twijfels tijdens het opruimen? Dan is dit 99% van de tijd ook iets wat in de rest van je leven speelt. Ben je vooral bezig met wat anderen denken en vinden en zet je jezelf op de laatste plek in het opruimen? Dan is dit ook iets wat waarschijnlijk op andere vlakken speelt. Doordat we deze thema’s in onze sessie aanpakken, heb jij hier op alle vlakken in jouw leven profijt van.

Door al deze dingen samen krijg je uiteindelijk meer rust in je lijf en in je huis, voel je meer verbinding met jezelf, sta je steviger in je schoenen en maak je ruimte om je mooiste leven te leven!

“Ik droomde altijd al van een opgeruimd huis, maar omdat ik van mezelf een chaoot ben, leek mij dat een onhaalbaar doel. Samen met Merel ben ik begonnen met het opruimtraject. Nu kan ik zeggen dat mijn huis écht opgeruimd is. Ik ben er enorm trots op. De opruimsessies met Merel heb ik als heel positief ervaren. Merel is een rustig persoon die goed door de rommel heen kan kijken. Stapje voor stapje heeft ze me begeleidt in het hele proces. Tussendoor stond ze altijd klaar voor advies en steun. Nu het hele traject achter de rug is, ben ik vooral aan het genieten. Genieten van de opgeruimde kasten die opgeruimd blijven en van de rust in huis en ook zeker in mijn hoofd. Ik hoef er geen moeite voor te doen om het netjes te houden en ik zou niet weten hoe ik het rommelig moet krijgen 😉 Zelfs de knutselkast van de kinderen blijft netjes. Ik ben enorm blij dat ik dit gedaan heb! Ik zou het iedereen aan willen raden!“​

DIGNA, 31 jaar
Pedagogisch medewerker

Na het thuis bij jezelf traject

 • Heb jij een opgeruimd thuis dat past bij wie jij bent en heb je een leefomgeving waarin jij kunt opladen.
 • Ga je meer rust ervaren in je huis, lijf, hoofd en leven.
 • Heb je meer energie en weet jij hoe je je energie het beste kunt verdelen zodat je meer tijd en energie overhoudt om te genieten.
 • Weet jij hoe je het opgeruimd kan houden. Zowel in je hoofd, als in je huis.
 • Ervaar je meer verbinding met jezelf en voel je jezelf zelfverzekerder.
 • Heb je jezelf weer op de agenda gezet en weet je wat jij nodig hebt om jezelf op je allerbest te voelen.
 • Ben je in staat om moeilijke keuzes te maken met je gevoel, vertrouw je op je intuïtie en loop je minder vast in twijfels.
 • Maak je bewustere keuzes in je koopgedrag.
 • Is je leven en je thuis op een manier ingericht die bij jou past en waar je iedere dag weer blij van wordt.

 Ik help je om je zware bagage los te laten en de rommel op te ruimen die je belemmert op jouw pad. We creëren een thuis omgeving waarin jij kan opladen en groeien. Zowel in je huis, als bij jezelf. Ik zorg ervoor dat je tijdens je hele traject zowel praktisch als emotioneel wordt gesteund en dat het opruimen van je huis een feestje wordt in plaats van een zware taak.

opruimen hulp

Nog even voorstellen!

merel van rodijnen

Hi! Ik ben Merel, ik ben 30 jaar en werk als opruimcoach. Opruimen doe ik in de breedste zin van het woord: van de spullen in je huis tot de negatieve gedachten en beperkende overtuigingen in je hoofd. Op die manier help ik vrouwen om meer rust te vinden in hun huis en hoofd en ruimte te maken voor een nóg leuker leven.

Zelf ben ik jaren lang bezig geweest met opruimen. Het was niet eens zo dat mijn huis echt een rotzooi was, maar ik kon mezelf maar niet ontspannen en echt tot rust komen als ik thuis kwam. Wat ik ook probeerde, ik was nooit écht tevreden met het resultaat.

En ook in mijn hoofd zat het vol. Ik probeerde alle ballen in de lucht te houden en steeds maar te gaan voor nog meer en nog beter. Altijd maar doorgaan en meer willen, dat was wie ik was.

Het begon me steeds meer op te breken. Zowel in mijn huis als in mijn hoofd en ik ging mezelf steeds vaker afvragen waar ik nu echt blij van werd in het leven en wat nou echt belangrijk voor mij was.

Tijdens het opruimen kwam ik er achter dat opruimen je niet alleen helpt om meer rust te creëren in je huis, maar dat je er ook als persoon enorm door groeit. Alles wat je namelijk tijdens het opruimen tegenkomt als drempel, staat ook voor een drempel in je leven.

Tijdens het opruimen nam ik niet alleen afscheid van een groot deel van mijn spullen, maar leerde ik ook om keuzes te maken met mijn hart, liet ik beperkende overtuigingen gaan, leerde ik wat ik belangrijk vind in het leven en maakte ik ruimte voor een leven vol nieuwe ervaringen, liefde, creativiteit en verbinding.

Geloof me, iets ‘simpels’ als het opruimen kan je leven echt veranderen, het heeft mijn leven in ieder geval veranderd!

Dit traject is iets voor jou als:

 • Het voelt alsof je vast zit, in je huis, je baan, je leven..
 • Je steeds maar weer die onrust voelt en je zowel thuis als in jezelf niet tot rust kan komen.
 • Regelmatig met de vraag ‘is dit het nu?’ speelt en je het gevoel hebt dat er zo veel meer uit het leven te halen valt maar je niet weet hoe.
 • Je het lastig vindt om keuzes te maken en veel twijfelt en niet weet wat je wilt. Je bent bang om verkeerde keuzes te maken, piekert veel en zet jezelf op de laatste plek.
 • Eigenlijk nooit echt de tijd en ruimte voor jezelf neemt omdat je vooral met anderen bezig bent. Je kinderen, partner, familie en vrienden. Hierdoor ben je jezelf kwijt geraakt.
 • Je hoofd vol zit en ook in je huis het gevoel dat het

Dit gaan we doen!

Zodat jij meer rust in je hoofd en huis krijgt

01.

Huis opruimen

Tijdens onze sessies bespreken we waar je tegenaan loopt zodat ik je op die punten kan coachen om verder te komen en na iedere sessie krijg je een nieuwe opdracht om in je huis op te ruimen. We gaan alle categorieën spullen van je huis door en ik help je om je huis zo praktisch en overzichtelijk mogelijk in te richten op een manier die moeiteloos bij te houden is zodat jij meer rust krijgt in je huis.

02.

Jezelf opruimen

Tijdens onze sessies behandelen we hetgeen waar jij tegenaan bent gelopen de afgelopen tijd. Zowel in het opruimen als in jouzelf. Ik werk met NLP en systemische technieken om jou te begeleiden de blokkades die jij ervaart en de beperkende overtuigingen die jij hebt op te heffen en te transformeren zodat je meer rust krijgt in je hoofd.

03.

Je leven opruimen

Aan iedere categorie die je opruimt, zit ook een categorie uit je leven die je onder de loep neemt. Tijdens het opruimen van je kleding ga je ook ontdekken wie jij wilt zijn en wat je wilt uitstralen, tijdens het opruimen van je slaapkamer pak je ook het thema slaap en rust aan en tijdens het opruimen van je keuken en badkamer ga je ook je relatie met jezelf en het zorgen tot jezelf verbeteren. Zo is er op ieder vlak dat we opruimen ook een levensthema dat we aanpakken. Op die manier ervaar je meer rust in je leven en richt je je leven zo in dat je er iedere dag blij van wordt omdat het bij jou past.

Samen met mij aan de slag?

3 maanden traject

Thuis bij jezelf traject

€750 of 3x €250

 • We starten onze samenwerking met een kick-off sessie van 2,5 uur op locatie waarbij we een heldere intentie neerzetten voor ons traject
 • Intensieve 1-op-1 coaching via Zoom (met in totaal 6 sessies van 1,5 uur)
 • 3 elementen in je huis, jezelf en in je leven aanpakken zodat jij meer rust, helderheid en verbinding gaat ervaren.
 • Een persoonlijk traject afgestemd op jouw wensen, op jouw tempo en in lijn met wie jij bent.
 • Begeleiding op het gebied van opruimen, zelf ontwikkeling en persoonlijke groei en een steun en toeverlaat die tijdens jouw hele proces voor je klaar staat voor vragen, feedback en ondersteuning.
 • Je krijgt mijn privé-nummer. Tussen onze sessies door mag je altijd appen met je ervaringen, om hulp te vragen wanneer je vast loopt of even ventileren wat je bezig houdt.
 • Je krijgt concrete acties en tools na elke sessie om de geleerde lessen uit de sessie direct in de praktijk te brengen
 • Een hele berg plezier, vertrouwen en rust! Want opruimen en persoonlijke groei mag ook best leuk en ontspannen zijn (dat kunnen mijn klanten beamen ;))

6 maanden traject

Thuis bij jezelf traject

€1350 of 6x €225

 • We starten onze samenwerking met een kick-off sessie van 2,5 uur op locatie waarbij we een heldere intentie neerzetten voor ons traject
 • Intensieve 1-op-1 coaching via Zoom (met in totaal 12 sessies van 1,5 uur)
 • Alle elementen in je huis, jezelf en in je leven aanpakken zodat jij meer rust, helderheid en verbinding gaat ervaren.
 • Afsluitende sessie van 2,5 uur waarin we reflecteren op de afgelopen 6 maanden en vooruit blikken op de toekomst zodat je deze lijn gemakkelijk zelf kan doorzetten!
 • Een persoonlijk traject afgestemd op jouw wensen, op jouw tempo en in lijn met wie jij bent.
 • Begeleiding op het gebied van opruimen, zelf ontwikkeling en persoonlijke groei en een steun en toeverlaat die tijdens jouw hele proces voor je klaar staat voor vragen, feedback en ondersteuning.
 • Je krijgt mijn privé-nummer. Tussen onze sessies door mag je altijd appen met je ervaringen, om hulp te vragen wanneer je vast loopt of even ventileren wat je bezig houdt.
 • Je krijgt concrete acties en tools na elke sessie om de geleerde lessen uit de sessie direct in de praktijk te brengen
 • Een hele berg plezier, vertrouwen en rust! Want opruimen en persoonlijke groei mag ook best leuk en ontspannen zijn (dat kunnen mijn klanten beamen ;))
 • Gratis toegang tot de online groepssessies