|

Waarom je een KonMari consultant kunt inhuren

konmari consultant waarom
Een KonMari consultant inhuren is een grote stap, want je kunt het toch wel gewoon zelf opruimen? Natuurlijk kan dat! Ik heb mijn huis aan de hand van Opgeruimd! en Spark Joy zelf opgeruimd, net zoals vele andere mensen dat hebben gedaan. Dus waarom je een consultant zou inhuren? In dit artikel vertel ik je over de redenen en voordelen!

Je kunt natuurlijk alles zelf..

Uiteindelijk kun je alles zelf. Je kunt zelf de muren in je huis verven, je badkamer verbouwen, je banden verwisselen, je haar knippen, je eigen trainingsschema voor in de sportschool maken en dus ook je huis opruimen met de KonMari methode zonder dat je daar een KonMari consultant voor inhuurt. Maar net als voor die andere dingen kan het fijn zijn om hier een professional voor in te schakelen die dit dagelijks doet en je hierbij kan helpen.

Leren opruimen

Want net zoals je waarschijnlijk niet hebt geleerd hoe je een band moet verwisselen of je haar kunt knippen, heb je misschien ook niet geleerd hoe je moet opruimen. Er wordt vaak gedacht dat opruimen een aangeboren eigenschap is. Vanaf kinds af aan hoor je al dat je moet opruimen, maar is het je eigenlijk ooit uitgelegd hoe je moet opruimen? Waarschijnlijk niet. Dus werd jij altijd een rommelkont genoemd omdat je niet netjes opruimde? Dan komt dat waarschijnlijk omdat je niet wist hoe het moest.

Andere tijden vragen om een andere aanpak

Wanneer er dingen in je leven veranderen kan het nuttig zijn om de hulp van een KonMari consultant in te schakelen. Als je gaat samenwonen, verhuizen, een kindje hebt gekregen, een nieuwe drukke baan of iemand hebt verloren, kan het zijn dat opruimen er even tussenin schiet. Voordat je het weet stapelen de papieren zich op, zitten de kasten propvol en ben je continu dingen kwijt. Je weet niet meer waar je moet beginnen maar wilt wel graag veranderen. In dit soort tijden kan het dan ook nuttig zijn om een KonMari consultant in te schakelen die je helpt met het opruimen, organiseren en opbergen van spullen  in je huis.

Andere redenen om een KonMari consultant in te schakelen

Ook als er niets veranderd in je leven kan het zijn dat je hulp nodig hebt met opruimen. Hieronder een paar voorbeelden wanneer je kunt overwegen om een KonMari consultant in te schakelen.

  • Gebrek aan motivatie. Je wil wel opruimen, maar het lukt je niet om je er toe te zetten. 
  • Je weet niet waar je moet beginnen. Misschien heb je de boeken van Marie Kondo wel gelezen maar heb je geen idee waar je moet beginnen. 
  • Je bent vastgelopen. Misschien ben je al wel begonnen met opruimen volgens de KonMari methode maar ben je vastgelopen bij een van de categorieën, weet je niet wat “joy sparkt” of lukt het opbergen niet naar wens.

Wat de reden ook is, een KonMari consultant kan je helpen om je huis efficiënt op te ruimen in de juiste volgorde. Het is een echte stok achter de deur als je last hebt van gebrek aan motivatie en mocht je er even doorheen zitten dan support een consultant je zowel fysiek als mentaal in het proces.

Life changing method of tidying up

Het boek Opgeruimd! van Marie Kondo heet in het Engels “Life changing methode of tidying up”. Een KonMari consultant doet dan ook veel meer dan helpen met het opruimen van je huis. Het inhuren van een KonMari consultant is iets eenmaligs. Na het doorstaan van het opruimfestival (opruimen van alle vijf de KonMari categorieën) hoef je dit als het goed is nooit meer te doen en heb je een voor altijd opgeruimd huis. Je krijgt als het ware je huis terug door het op te ruimen. Door dit proces door te gaan leer je om betere keuzes te maken en hoef je alleen nog maar het opruimen bij te houden. Niet alleen je huis veranderd in dit proces, je leert zelf ook nieuwe dingen waardoor je veranderd. Je leert het “Spark Joy principe” niet alleen in je huis toepassen, maar ook in de rest van je leven waardoor je positiever en energieker in het leven staat. En natuurlijk krijg je ook meer rust en ruimte in je huis en daarmee ook in je hoofd.

Het is oké..

Wanneer je besluit de hulp in te schakelen van een opruimcoach of KonMari consultant is dit niets om je voor te schamen. Het is oké als het je niet zelf lukt en hier hulp bij nodig hebt. Tegenwoordig zou iedereen de struggle met rommel en spullen in huis wel herkennen, je bent dus echt niet alleen.

Kan ik je ergens mee helpen? Bekijk mijn aanbod of plan een gratis inzichtsessie in, dan kijk ik met je mee waar je tegenaan loopt en wat een goede volgende stap kan zijn voor jou op weg naar meer rust.

Tip: pin dit artikel voor later!

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.