KONMARI OPRUIMCHECKLIST

Ben jij toe aan meer rust en orde in huis en wil je zelf aan de slag gaan met het opruimen van je huis? Om je op weg te helpen heb ik een gratis KonMari opruimchecklist gemaakt die je kunt gebruiken tijdens het opruimen! In de checklist staan alle categorieën en subcategorieën van de KonMari methode en kun je makkelijk je proces bijhouden zodat je niets vergeet! Wil jij 'm ontvangen? Vul je naam en mailadres in en ontvang 'm direct in je mailbox!

Momenteel is het niet meer mogelijk om een kaartje te kopen en deel te nemen aan de cursus. Wil je op de hoogte blijven van het cursusaanbod? Schrijf jezelf dan in voor de nieuwsbrief.

INSTA CURSUS #SPARKJOY

Met de cursus #SPARKJOY ga je zelfstandig, met plezier en met gemak je huis opruimen met de KonMari methode! Ik leer je zowel de praktische kant (vouwen, opbergen, stappenplan) als de emotionele kant (moeilijke keuzes maken, loslaten, beperkende gedachtes) van het opruimproces.

Binnen een week heb jij een opgeruimde kledingkast, een visie van je ideale leven, een stappenplan en opruimplanning en weet jij alles wat je nodig hebt om zelfstandig de rest van je huis op te ruimen en ook echt opgeruimd te houden!

#Sparkjoy in het kort:

★600 stories

★6 dagen

★live Q&A

★e-book

en dat alles voor maar €62,50!

0
Deelnemers gingen je voor!

Opruimen, opruimen en nog eens opruimen..

Voor je gevoel ben je continu aan het opruimen, maar toch blijft het rommelig. Je blijft stapels verplaatsen, kasten opnieuw indelen en boeken lezen over opruimen.. Voor je gevoel heb je alles al geprobeerd, maar wordt het nooit netjes genoeg. Je voelt jezelf onrustig en kunt nooit echt ontspannen gaan zitten zonder dat je nog allerlei (opruim)klusjes ziet liggen. En dat terwijl je wat het je kan opleveren om meer rust, ontspanning, plezier en ruimte in jouw huis en in jouw leven te hebben. Herken je dit? Dan is het tijd om te stoppen met verplaatsen en te starten met écht opruimen!

Herken jij..

– Je hebt geen idee waar je moet beginnen met opruimen.
– Wat je ook doet, het wordt binnen no time weer een rommeltje.
– Je vindt het lastig om afstand te nemen van spullen.
– Je wilt niets liever dan meer rust in je huis en leven.

opruimen marie kondo

Geloof me, het kan ook anders..

Je hoeft niet bezig te blijven met opruimen!

online opruim cursus

Stop met verplaatsen, start met écht opruimen!

Ik heb het zelf ook jarenlang verkeerd gedaan. Opruimen betekende voor mij vooral alles opnieuw indelen, verplaatsen en organiseren. En als je dat doet raakt de hoek van iedere tafel altijd weer vol met rotzooi, ruim je iedere keer je kasten op maar is het na een week weer een bende en doe je ieder jaar weer een grote opruimronde door het huis zonder dat er iets veranderd. Je bent als het ware je rommel aan het organiseren. Niet aan het opruimen.

Wanneer jij echt van al die stapeltjes en rommelkasten af wil, is er een andere aanpak nodig. Dan zul je moeten stoppen met verplaatsen, en beginnen met écht opruimen.

En als je dan eenmaal écht hebt opgeruimd, dan hoef je daarna echt niet meer zo vaak op te ruimen. Dan heb je echt geen rommellades en stapeltjes meer in huis en blijf je niet meer continu bezig met ruimen en verplaatsen. Daardoor heb jij meer tijd en ruimte over om helemaal tot rust te komen in je huis en te genieten van de dingen waar het echt om draait in het leven.

Wat anderen vonden de cursus #SPARKJOY!

"Ik deed de cursus spark joy omdat ik al jaren aan het minimaliseren ben, maar altijd achteraf nog niet tevreden ben. Nu ben ik verhuisd naar een koophuis, dus moest ik toch nog eens door alles heen. Het hielp om dat systematisch te doen en vooral bij de boeken dat 1 voor 1 op een dag te doen. Inmiddels heeft alles een plekje in huis: inclusief sentimentele items. Dat geeft enorm veel rust. De omgeving is kalm en vol met joy. "
net thuis
Martina
"Merel geeft je de inspiratie en motivatie om aan te pakken en door te pakken. Het opruimen voelt niet als ballast maar je wordt er blij van. Het resultaat is daar en je blijft ook nog eens gemotiveerd om het zo te houden. Je huis wordt weer een thuis, je voelt de ruimte en alles krijgt een eigen plek. Ik ben heel trots en blij en bedank Merel voor haar inspiratie, praktische coachende ondersteuning. Ik beveel dit iedereen aan! Ik weet waar alles is, wat van waarde is heeft een belangrijke plek en ben super gemotiveerd het zo te houden. "
net thuis
Suzy Poppel
"Het enthousiasme van Merel werkt aanstekelijk! Na onze verhuizing liep ik al langer tegen onhandig ingerichte kasten aan of rommelige hoekjes. Dankzij de instagramcursus #sparkjoy kreeg ik weer inspiratie, goede tips & trics om het opruimen voor eens en voor altijd goed aan te pakken. Merel geeft hele concrete realistische tips en helpt je ook met het maken van een opruimplanning en een doel. Ik ben nog druk bezig met opruimen en merk nu al een groot verschil en meer rust met daarvoor en kijk al uit naar het einde van mijn opruimfestival! "
net thuis
Linse

Na de cursus..

✨ Ben je in staat bent om zelfstandig, moeiteloos en met plezier je huis op te ruimen met de KonMari methode.
✨ Heb je een berg inspiratie en motivatie hebt om gelijk aan de slag te gaan in plaats van te blijven hangen in oude gewoontes.
✨ Kun je makkelijk keuzes kunt maken met je gevoel en weet je wat je moet doen als je heel erg twijfelt.
✨ Ben je in staat om je kasten praktisch en netjes in te ruimen en een simpel systeem voor je spullen te maken.
✨ Blijft het ook echt opgeruimd en is het klaar met die eeuwige opruimrondes.
✨ Heb je alleen nog maar spullen om je heen hebt waar je echt oprecht blij van wordt.
✨ En last but not least, vooral meer rust in je hoofd, huis en leven hebt!

Ik ga er voor zorgen dat het opruimen een feestje wordt in plaats van een zwarte last en dat je stap voor stap en gestructureerd je huis opruimt en gemotiveerd wordt om deze keer écht door te zetten. En door dat alles krijg jij straks een voor eens en altijd opgeruimd huis waardoor je meer tot rust komt, beter kunt ontspannen en meer tijd over hebt voor leukere dingen!

cursus opruimen

Dit gaan we doen en leren!

01

KonMari methode

Op dag 1 vertel ik je alles over de KonMari methode: wat houdt het in, wat zijn de voordelen, hoe werkt het precies en wat zijn de categorieën van de methode? Daarnaast gaan we aan de slag met het maken van een visiebord.

02

Het opruimproces

Op dag 2 laat ik je zien hoe het opruimproces er uit ziet, welke stappen je door gaat en waar je rekening mee moet houden. Je gaat vandaag een opruimplanning maken. Daarnaast leer ik je alles over joy checking en moeilijke keuzes maken.

03

Opbergen

Dag 3 gaat over opbergen. Ik geef je inspiratie en tips over efficiënt opbergen en leer je de KonMari vouw methode. Daarnaast komen de eerste categorieën aan bod: kleding, boeken en papier. Vandaag begin je met het opruimen van je kledingkast.

04

Puntjes op de i

Deze module gaat over de puntjes op de i van het opruimproces. Hoe maak je het opruimen succesvol en zorg je voor een huis waarin je helemaal tot rust komt? Dat leer ik je op dag 4. Daarnaast komen ook de categorieën komono en sentimenteel aan bod. 

05

Let's get it!

Hoe zorg je er nu voor dat het echt opgeruimd blijft, hoe maak je van spark joy je levensmotto, hoe zorg je ervoor dat je echt gaat doorzetten en hoe ga je deze lessen toepassen in je dagelijkse leven? Al deze dingen komen aan bod in module 5. 

06

Opberg inspiratie

Deze laatste module van de cursus is een bonus dag waarin ik je heel veel opberg inspiratie en tips geef voor alle ruimtes en categorieën in huis. Ik laat je zien hoe je een simpel systeem in huis maakt en geef je de laatste motivatie om écht door te zetten!

Bonus: live Q&A!

Heb jij na het volgen van de cursus nog vragen over opruimen, opbergen, vouwen, de KonMari methode of keuzes maken? Tijdens de afsluitende live Q&A heb je een uur lang kans om al je opruimvragen aan mij te stellen! 

Aan het eind van de cursus heb je dit bereikt..

01

Een opgeruimd thuis.

Na de cursus heb jij je huis opgeruimd, zijn je kasten praktisch en netjes ingedeeld, heb je een simpel systeem en vaste plek voor al je spullen en blijft het ook echt opgeruimd in huis.
marie kondo cursus

02

Meer rust.

De eindeloze to do lijst met opruimklusjes is leeg, er liggen geen spullen meer in het zicht en je hebt niet meer het gevoel continu bezig te moeten blijven. Hierdoor ervaar je meer rust in huis en in je hoofd.

konmari opruimen

03

Meer tijd.

Doordat je nu minder tijd bezig bent met opruimen en huishouden, houd je meer tijd over voor de leukere dingen in het lezen zoals je familie, hobby’s en lekker thuis ontspannen en niets doen!

Zij gingen je voor.. Dit vonden ze van #SPARKJOY!

"Ik besloot om mee te doen omdat het me met alleen de boeken van Marie Kondo niet lukte het opgeruimd te houden. Ik hield van opruimen, een net huis en spullen die me blij maken. Maar toch werd het steeds weer een rommel en vond ik het vooral lastig om spullen weg te doen. Ik wilde meer leren over het verschil dat opruimen kan maken in plaats van alleen opbergen. Toen ik de cursus voorbij zag komen leek dit me de moeite waard. Omdat Merel ook aangaf dat het echt een toevoeging was op de boeken en dat bleek zeker zo te zijn. Het was een mooie prijs, al zou ik er ook zeker meer voor betaald hebben. Het was duidelijk wat de cursus me kon brengen en werd alleen al hierdoor enthousiast om me in te schrijven. De cursus was heel fijn, duidelijk, overzichtelijk en leuk. Je bent er elke dag mee bezig maar de hoeveelheid is goed te overzien dus het is prima te combineren met je werk. Je krijgt goede handvatten om mee verder te gaan en om op dag 1 al te gaan opruimen. En ik kreeg er veel motivatie van om ook na de cursus het opruimen goed door te pakken. Ik merk nu al veel verschil. Ik ruim nu echt op, doe veel weg en ben blij met de plekken die al zijn opgeruimd. Het is een groot verschil met hoe ik eerst altijd opruimde, dan was ik nooit echt tevreden. Nu heb ik het idee dat ik de opgeruimde plekken ook echt netjes kan houden. Mijn huis sparkt nu al meer joy en ik ben nog niet eens klaar met opruimen. Het geeft me in een bepaalde manier ook meer rust."
net thuis
Renske
@renskereist
"Ik heb jaren terug al eerder opgeruimd met het boek van Marie Kondo. Het heeft veel dingen veranderd voor mij. Me alleen nog omringen met spullen waar ik écht van hou bijvoorbeeld. Of in ieder geval zo veel mogelijk. Dat bevalt me zó goed! Ik ben sindsdien minder gaan kopen en leef met veel minder spullen. Mijn man en ik zijn zelfs kleiner gaan wonen! Toch was ik nog niet helemaal tevreden en het werd zachtjesaan ook weer een beetje teveel troep. Ook verzamelde ik ook weer spullen die ik bijvoorbeeld gekregen had of die iemand anders weg deed. Dit wil ik helemaal niet meer. Tijd om er wat aan te doen. Ik was begonnen om het hele proces opnieuw en zelfstandig te doorlopen, maar ik bleef steken na de eerste paar categorieën en merkte dat ik het helemaal niet afmaakte. Jammer! Op Instagram ontdekte ik Merel en las ik over haar online opruimcursus. Die heb ik mezelf kado gedaan en.... Wat een aanrader! Ben weer helemaal gemotiveerd, heb er toch nog heel veel nieuwe dingen van opgestoken en de herhaling was ook goed voor mij en zeker niet saai. Ik heb nu een planning én een deadline gemaakt wanneer ik het af wil hebben. (dit was één van de opdrachten.) Dat is dus al één win-winsituatie. Dat moet dus goed komen met het helemaal afronden. Het was echt een kado, bedankt Merel!"
net thuis
Marit

Opbouw cursus

– De cursus bevat circa 600 Instagram stories verdeeld over 6 dagen.
– Iedere dag voor 10:00 komt er een nieuwe module online.
– Een module kijken kost je ongeveer 25 minuten.
– Alle lesstof kijken kost je in totaal circa 4 uur.
– Als afsluiting van de cursus is er een live Q&A van 1 uur. De vragen kun je vooraf insturen of tijdens de Q&A stellen.
– Gedurende de cursus krijg je opdrachten, je mag zelf weten of je die maakt en hoe serieus je ze neemt.
– Je krijgt na afloop van de cursus een e-book met alle lesstof zodat je alles op ieder moment na kan lezen.
– Al het materiaal is 1,5 maand terug te kijken op je eigen tempo.
– Community op Instagram met anderen enthousiaste deelnemers die door hetzelfde proces gaan als jou op dat moment.
– €62,50 incl. BTW voor een ticket.

cursus opruimen
konmari consultant

Nog even voorstellen..

Hi! Ik ben Merel, ik ben 29 jaar en werk als gecertificeerd KonMari consultant. Dit houdt in dat ik opruimcoach ben die met de Marie Kondo methode werkt. Ik help anderen om meer rust en ruimte te vinden in hun huis, hoofd en leven door middel van het opruimen van hun huis. 

Zelf ben ik jaren lang bezig geweest met opruimen. Het was niet eens zo dat mijn huis echt een rotzooi was, maar ik kon mezelf maar niet ontspannen en echt tot rust komen als ik thuis kwam na een lange en drukke dag werken. Wat ik ook deed, het werd nooit écht zo netjes als ik wou en het bleef ook nooit lang opgeruimd. Toen ik de KonMari methode ging toepassen veranderde voor mij echt alles! Al die jaren had ik gekeken naar wat er weg moest en niet naar waar ik blij van werd. Ik kon hierdoor mijn huis voor eens en altijd opruimen, ben uiteindelijk de helft kleiner gaan wonen, kreeg meer vrijheid in mijn leven en ervaar sindsdien vooral die rust waar ik zo naar op zoek was. Ik gun iedereen diezelfde rust, dat is dan ook de drijfveer achter mijn werk!

Mijn doel is om heel Nederland aan het opruimen te krijgen zodat we met z’n alle meer ruimte over hebben voor de dingen waar het echt om draait in het leven.

Wat anderen zeggen over #SPARKJOY!

"Voorheen ruimde ik per ruimte op en niet per categorie. Alhoewel ik Marie Kondo kende van o.a Netflix kon ik mezelf er niet aan toe zetten om te starten. Met behulp van de insta account van Merel en vervolgens haar cursus heb ik een vliegende start kunnen maken. Ze legt het op een hele fijne manier uit zonder je te bekritiseren. Echt superfijn! En als je tegen iets aan loopt dan moedigt ze je aan."
net thuis
Gracia
@msgraciamaria
"Alle boeken van Marie Kondo had ik al gelezen. Ik was helemaal gefascineerd door het opruimen. Vooral van de veranderingen die het teweeg brengt in je leven. Je gaat echt met hobby's (en zelfs vriendschappen) stoppen, doordat je merkt dat het je geen 'joy meer sparkt' of omdat het teveel van het goede is. Anderzijds ga je andere hobbies juist oppakken en vriendschappen verdiepen. Dat maakte dat ik me graag nog eens wilde verdiepen in de KonMari-methode. Merel motiveerde me om nóg eens de wind door mijn huis en leven te laten gaan. Deze cursus is daarom echt elke cent waard, ook als je alle boeken al gelezen hebt."🏡🎉
net thuis
Marleen
@memoriesbymarleen
"Bedankt Merel! Ik vond jouw #sparkjoy cursus super leuk, overzichtelijk, gestructureerd, gedetailleerd en compleet. Ik ga er echt mijn hele huis mee opgeruimd krijgen dankzij jouw goede tips! Ik las eerder al een van de boeken van Marie Kondo, maar jouw cursus heeft me extra moed gegeven om door te zetten in het opruimproces! Eens alles opgeruimd is, heb je gewoon rust en is het gemakkelijk om het opgeruimd te houden. Alle spullen hebben een vaste plaats gekregen, een thuis."🏡🎉
net thuis
Anoniem

Doe gezellig mee!

📅 7 december 2020
08:00

Is deze cursus voor jou geschikt?

✅ “Ik heb geen idee waar ik moet beginnen met opruimen” 
In de cursus leg ik je het hele opruimproces van begin tot eind uit. Ik vertel je welke stappen je wanneer neemt en breek alles in stukjes op zodat je overzichtelijk en behapbaar wordt. 

“Ik heb al van alles geprobeerd maar het blijft nooit opgeruimd”
De methode die ik in de cursus gebruik is een unieke opruimmethode waardoor je anders naar opruimen gaat kijken. Daarnaast gaan we ook aan je mindset werken en leg ik je uit hoe kritische keuzes kan maken en wat je jezelf kunt vragen als je twijfelt om iets weg te doen. Daarmee onderscheidt de cursus zich van andere boeken, blogs, cursussen en series over opruimen.

“Ik maak opruimen nooit af, doorzetten lukt me niet..”
In de cursus ga ik je echt enthousiast maken voor opruimen en ga met de opdrachten ervoor zorgen dat je motivatie en toewijding verhoogt zodat je deze keer wel gaat doorzetten en niet steeds opnieuw hoeft te beginnen.

konmari cursus

FAQS

In totaal slechts 4 uur.

Vanaf de start datum komen er dagelijks nieuwe stories en videos online. Een module kijken kost je ongever 25 minuten per dag. Daarnaast is er ook een live Q&A van 1 uur. Je kunt alles tot 1,5 maand na de cursus op je eigen tempo terug kijken. 

Jazeker! De cursus is echt een mooie aanvulling op de boeken van Marie Kondo. In de cursus ga ik dieper in op de onderwerpen van het boek. Waar het boek stopt, daar geef ik nog net dat laatste beetje extra. Natuurlijk zullen er ook stukken zijn die je al kent, maar herhaling is key als het draait om nieuwe dingen leren! Ik vertel je meer over het maken van moeilijke keuzes en wat je moet doen met twijfels, geef je voorbeelden uit de praktijk, vertel je hoe je ervoor zorgt dat je het opruimen succesvol afrondt en blijft volhouden en geef je zo nu en dan een liefdevolle schop onder je kont om in actie te komen en je doel te behalen. Daarnaast kun je de cursus ook zien als een inspiratie en motivatie bron om echt aan de slag te gaan. Mocht je de boeken nog niet hebben gelezen, dan is dat uiteraard ook geen probleem, ik leer je ook alle basics.

Ook als je al bezig bent met opruimen is de cursus heel leuk en nuttig om te volgen. Het geeft je extra inzichten in je keuzes, maakt keuzes maken makkelijker en sneller en je leert welke stappen je moet maken om het opruimen succesvol af te ronden. Daarnaast geeft de cursus je een hele lading inspiratie en motivatie waardoor je nog meer zin krijgt om het opruimen van je huis ook echt af te maken deze keer.

Ja dat kan, alle content blijft na afloop nog 1,5 maand online staan zodat je alles op je eigen tempo terug kunt kijken wanneer jij daar tijd voor hebt.

Deze cursus is zo gemaakt dat iedereen die wilt gaan opruimen er iets aan heeft! Je leert namelijk de basisstappen van het opruimen maar we gaan ook dieper in op de dingen die daarbij komen kijken. Op deze manier kan zowel de ervaren opruimer die nog net even de laatste puntjes op de i wilt zetten iets uit de cursus halen, als degene die al heel vaak heeft opgeruimd maar bij wie het maar niet wilt lukken om wat voor reden dan ook, als iemand die nog niet eerder heeft opgeruimd meedoen aan de cursus en er hetgeen uithalen wat ze nodig hebben. 

Je mag me tijdens de cursus vragen stellen en ik kijk graag met je mee als je ergens tegenaan loopt en moedig je met liefde aan als je er doorheen zit. En ook tijdens de live Q&A mag je mij alles vragen. Maar er zit geen 1-op-1 coaching in de cursus. Deelnemers van de cursus ontvangen wel 10% korting op mijn 1-op-1 aanbod.

Wat anderen zeggen over #SPARKJOY!

"Na de zoveelste ruzie over de rommel in huis (ik de rommelkont, vriendlief de opruimer) wilde ik het eens rigoureus aanpakken. Merel heeft mij de steun in de rug gegeven en zelfs enthousiast gemaakt voor het opruimen. Ik begon makkelijk bij mijn eigen kleding. Het voelt goed om spullen te houden waar ik gelukkig van wordt en ook heel goed om juist van de spullen afscheid te nemen waar ik niet blij (meer)van wordt. Want wat bewaar je veel omdat je het bijvoorbeeld zonde vind om t weg te doen. Mijn kast ziet er nu tiptop uit en daar alleen wordt ik nu al blij van. Veel gaf ik weg, maar ook verkocht ik veel op marktplaats. Ik ben al 400€ rijker😍. Vriend heeft ook alles uitgezocht en dus zijn we na de boeken nu al bij het papierwerk! Het huis voelt nu al veel fijner. En dan komt nu de categorie komono/allerlei. Dat is veel werk, maar deze categorie is voor mij de belangrijkste. Maar als straks alles een logische en duidelijke plek heeft gekregen, moet het lukken om het netjes te houden."
net thuis
Janneke
"In 30 jaar tijd was ons huis een verzamelplaats geworden van heel veel spullen uit het verleden. Elke verdieping, kamer, kast liep over. Dit bracht veel onrust maar ook een gevoel van falen. Het lukte mij maar niet om het huis opgeruimd te krijgen/houden. Opruimen was een verplaatsing van spullen met af en toe een rit naar het grof vuil. Door het volgen van de cursus begreep ik waar het fout ging. Ik verplaatste spullen in plaats van opruimen en niets had een vaste plek. Ook kon ik van heel veel spullen afscheid nemen. Bijv de jurken die nog in mijn kast hingen van de crematie van mijn ouders. Die droeg ik nooit meer masr ik zag ze wel elke dag. Door het opruimen per categorie kreeg alles een vaste plek in huis. Ook mijn gezin werd steeds enthousiaster en ook zij gingen aan de slag. Heel bijzonder. De cursus gaf mij het gevoel dat ik bij de hand werd genomen door Merel en zij gaf mij het zelfvertrouwen en ook het schouderklopje dat ik nodig had. Ik wordt nog elke dag gelukkig als ik door mijn opgeruimde huis loop. Het geeft mij rust en tijd die ik nu aan andere dingen kan besteden. Ik ben zo blij dat ik deze cursus heb gedaan. Het heeft mij zoveel meer gegeven dan alleen een opgeruimd huis."🏡🎉
net thuis
Henriette Habets

Deze website maakt gebruikt van cookies. Wanneer je kiest om door te gaan ga je akkoord met de privacy policy + cookies policy

cursus opruimen

INSCHRIJVEN WACHTLIJST

Schrijf je nu in voor de wachtlijst en hoor als eerste wanneer de kaartverkoop start!

× WhatsApp me!