Weg met die stapels en overvolle mappen!

Leer papieren wegdoen zonder de angst dat je iets verkeerd doet en ruim je administratie eenmalig op zodat je het daarna moeiteloos kunt bijhouden.

Overal stapeltjes papier..

Voor je gevoel ben je continu aan het opruimen, maar toch blijft het rommelig. Je blijft stapels papieren verplaatsen, laat enveloppen ongeopend, hebt overal in huis notities rondslingeren en als je je administratie verwerkt heb je geen idee waar je met al die papieren naar toe moet..

In een poging tot opruimen heb je al wel eens al je mappen doornomen, maar je durft eigenlijk niet echt iets weg te doen omdat je bang bent dat je het nog nodig hebt. Voor je gevoel heb je altijd een lijstje met to-do’s in je hoofd open staan. En dat terwijl je juist graag meer rust in je huis en hoofd wilt en inzicht wilt hebben in je administratie. Herken je dit? Dan is het tijd om te stoppen met stapels verplaatsen en te starten met écht opruimen!

Herken jij..

 • Je hebt geen idee waar je moet beginnen met het opruimen van je administratie
 • Je mist overzicht in je administratie
 • Je bent bang om papieren weg te doen omdat je ze misschien nog nodig hebt
 • Je wilt niets liever dan meer rust in je hoofd en huis

Geloof me,

Het kan ook anders!

been there, done that.

Ik heb het zelf ook jarenlang verkeerd gedaan. Ook ik had in mijn huis stapeltjes die zich bleven verplaatsen totdat ze achter een tabblad in een map verdwenen. Ik snapte weinig van wat er allemaal binnen kwam en liet mijn administratie liever door iemand anders afhandelen.

Eens in de zo veel tijd ging ik door mijn mappen heen, maar ik durfde eigenlijk niets weg te doen. Ik had geen idee wat je nou moest bewaren en hoe lang je het moest bewaren. En als ik dan al wat weg deed, voelde het bijna alsof ik iets illegaals had gedaan.

Uiteindelijk leerde ik dat ik het mezelf veel te moeilijk maakte: ik leerde hoe ik écht moest opruimen, dat je 99% van al die papieren helemaal niet hoefde te bewaren en dat het ook nergens voor nodig is om zo bang te zijn voor je administratie.

En als je dan eenmaal écht hebt opgeruimd, dan houd je het daarna moeiteloos bij. Dan heb je echt geen rondzwervende stapeltjes en overvolle mappen meer en weet je in alle gevallen wat je moet doen. Daardoor heb je meer tijd en ruimte over om helemaal tot rust te komen en heb je duidelijk hoe je zaken geregeld zijn.

Zij gingen je voor!

“Ik heb echt mega veel weggedaan!”

“Het voelde echt als een opluchting!”

“Het bijhouden is zo veel makkelijker geworden!”

Na de cursus!

 • Ben je in staat om zelfstandig, moeiteloos en met plezier je administratie op te ruimen met de Marie Kondo methode.
 • Weet je hoe lang en wat je moet bewaren en maak je zonder angst direct beslissingen over inkomende administratie.
 • Kun je makkelijker keuzes maken en weet je wat je moet doen als je heel erg twijfelt.
 • Ben je in staat om je administratie praktisch en netjes op te bergen en een simpel systeem voor je papieren te maken.
 • Blijft je administratie ook echt opgeruimd en is het klaar met die eeuwig rondzwervende stapels.
 • Heb je meer inzicht in je persoonlijke en financiële zaken en snap je wat alles is en waar en waarom je het bewaart.
 • En last but not least, heb je vooral meer rust in je hoofd, huis en leven!

Ik ga er voor zorgen dat je administratie opruimen een feestje wordt in plaats van een zware last en dat je stap voor stap en gestructureerd je papieren opruimt en gemotiveerd wordt om deze keer écht door te zetten. En door dat alles krijg jij straks een voor eens en altijd opgeruimde administratie waardoor je meer tot rust komt, beter inzicht hebt in je zaken en makkelijker ontspant!

Dit gaan we doen en leren!

01

KonMari methode

Op dag 1 vertel ik je alles over de KonMari methode: wat houdt het in, hoe werkt het precies en waarom werkt het zo goed? Daarnaast gaan we aan de slag met het maken van een visie en maken we een opruimplanning.

02

opruim proces

In module 2 laat ik je zien hoe het opruimproces er uit ziet, welke stappen je door gaat en waar je rekening mee moet houden. Daarnaast leer ik je hoe je keuzes moet te maken tijdens het opruimen.

03

papier opruimen

Op dag 3 gaan we eindelijk echt beginnen met opruimen! Ik loop je helemaal door het opruimen van je papieren en administratie heen, leer je waar je rekening mee houdt, wat de bewaar termijnen zijn en wat je doet als je twijfelt.

04

opbergen

Deze module gaat over je papier opbergen en er een praktisch en simpel systeem in brengen wat je hierna moeiteloos kunt bijhouden. Daarnaast gaan we het ook hebben over een routine maken van papier opruimen en het netjes bijhouden.

BONUS:

Printable met bewaartermijnen: iedere deelnemer ontvangt een printable met daarop de documenten die je moet bewaren en wat daar de bewaartermijnen van zijn. Handig om voor in je map te plakken zodat je het altijd bij de hand hebt en altijd weet wat je moet doen.
– Ebook met alle lesstof: na deelname ontvang je een ebook met daarin alle lesstof nog eens op een rijtje. Zo kun je het ten alle tijden terug lezen. In het ebook vind je ook een opruim checklist waar je tijdens het opruimen kunt bijhouden waar je bent gebleven.

Aan het einde van de cursus heb je dit bereikt:

Opgeruimde papieren

Na de cursus heb je je administratie opgeruimd en heb je een simpel systeem waarin alles een vaste plek heeft en blijft het ook echt opgeruimd omdat het makkelijk bij te houden is.

Meer inzicht

Doordat je door al je papieren bent gegaan en hebt geleerd wat je wel en niet hoeft te bewaren heb je meer inzicht in je persoonlijke en financiële zaken. Dit is ook het ideale moment om daar dingen in te verbeteren.

Meer rust

In de cursus stel je jouw persoonlijke stijl Doordat je nu weet wat je moet doen, geen stapels papier meer in huis hebt, niet meer bang bent om je administratie te doen en het niet meer uitstelt, houd je meer tijd over en heb je meer rust in je hoofd en huis.

“Wat overbleef van de 8 ordners: 2,5 ordner, en zelfs die zitten niet vol!”

“Het resultaat is dat als ik iets nodig heb, het gelijk weet te vinden,”

Even praktisch! Zo ziet de opbouw er uit.

 • De cursus bevat circa 400 Instagram stories verdeeld over 4 modules.
 • Wanneer je jezelf aanmeldt voor de cursus staat de lesstof direct voor je klaar en kun je aan de slag.
 • Een module kijken kost je ongeveer 25 minuten.
 • Alle lesstof kijken kost je in totaal circa 2 uur.
 • Gedurende de cursus krijg je opdrachten, je mag zelf weten of je die maakt en hoe serieus je ze neemt.
 • Je krijgt na afloop van de cursus een e-book met alle lesstof zodat je alles op ieder moment na kan lezen.
 • Al het materiaal is 1 jaar terug te bekijken op je eigen tempo.
 • Je ontvangt een printable met daarop wat je hoe lang moet bewaren. Deze kun je in je map plakken zodat je nooit meer hoeft te twijfelen daarover.
 • €47 incl. BTW voor een ticket!

Nog even voorstellen!

merel van rodijnen

Hi! Ik ben Merel, ik ben 30 jaar en werk als gecertificeerd KonMari consultant. Dit houdt in dat ik opruimcoach ben die met de Marie Kondo methode werkt. Ik help vrouwen om meer rust te vinden in hun huis en hoofd en ruimte te maken voor een nóg leuker leven.

Zelf ben ik jaren lang bezig geweest met opruimen. Het was niet eens zo dat mijn huis echt een rotzooi was, maar ik kon mezelf maar niet ontspannen en echt tot rust komen als ik thuis kwam na een lange en drukke dag werken. Wat ik ook deed, het werd nooit écht zo netjes als ik wou en het bleef ook nooit lang opgeruimd. Toen ik de KonMari methode ging toepassen veranderde voor mij echt alles! Al die jaren had ik gekeken naar wat er weg moest en niet naar waar ik blij van werd. Ik kon hierdoor mijn huis voor eens en altijd opruimen, ben uiteindelijk de helft kleiner gaan wonen, kreeg meer vrijheid in mijn leven en ervaar sindsdien vooral die rust waar ik zo naar op zoek was.

Tijdens het opruimen kwam ik er achter dat opruimen je niet alleen helpt met meer rust creëren in je huis, maar dat je er ook als persoon enorm door groeit. In mijn werk combineer ik life coaching elementen met opruimen zodat je dat opgeruimde gevoel en die rust niet alleen in je huis terug vindt, maar ook in jezelf.

Is deze cursus geschikt voor jou?

✅ “Ik heb geen idee waar ik moet beginnen met mijn papieren opruimen” 
In de cursus leg ik je het hele opruimproces van begin tot eind uit. Ik vertel je welke stappen je wanneer neemt en breek alles in stukjes op zodat het overzichtelijk en behapbaar wordt. 

✅ “Ik heb al van alles geprobeerd maar het blijft nooit opgeruimd”
De methode die ik in de cursus gebruik is een unieke opruimmethode waardoor je anders naar opruimen gaat kijken. Daarnaast gaan we ook aan je mindset werken en leg ik je uit hoe je kritische keuzes kan maken en wat je jezelf kunt vragen als je twijfelt om iets weg te doen. Daarmee onderscheidt de cursus zich van andere boeken, blogs, cursussen en series over opruimen.

✅ “Ik maak opruimen nooit af, doorzetten lukt me niet..”
In de cursus ga ik je echt enthousiast maken voor opruimen en ik ga er met opdrachten voor zorgen dat je motivatie en toewijding verhogen zodat je deze keer echt gaat doorzetten en je niet steeds opnieuw hoeft te beginnen.

frequently asked questions

In totaal slechts 2 uur.

De cursus bestaat uit 4 modules. Die modules staan direct voor je klaar nadat je jezelf hebt aangemeld op het cursus account. Een module kijken kost je ongeveer 25 minuten. Je kunt alles tot een jaar na aanmelding op je eigen tempo terug kijken. 

Jazeker! De cursus is echt een mooie aanvulling op de boeken van Marie Kondo. In de cursus ga ik dieper in op de onderwerpen van het boek. Waar het boek stopt, daar geef ik nog net dat laatste beetje extra. Natuurlijk zullen er ook stukken zijn die je al kent, maar herhaling is key als het draait om nieuwe dingen leren! Ik vertel je meer over het maken van moeilijke keuzes en bewaartermijnen , wat je moet doen met twijfels, geef je voorbeelden uit de praktijk, vertel je hoe je ervoor zorgt dat je het opruimen succesvol afrondt en blijft volhouden en geef je zo nu en dan een liefdevolle schop onder je kont om in actie te komen en je doel te behalen. Daarnaast kun je de cursus ook zien als een inspiratie en motivatie bron om echt aan de slag te gaan. Mocht je de boeken nog niet hebben gelezen, dan is dat uiteraard ook geen probleem, ik leer je ook alle basics.

Ook als je al bezig bent met opruimen is de cursus heel leuk en nuttig om te volgen. Het geeft je extra inzichten in je keuzes, maakt keuzes maken makkelijker en sneller en je leert welke stappen je moet maken om het opruimen succesvol af te ronden. Daarnaast geeft de cursus je een hele lading inspiratie en motivatie waardoor je nog meer zin krijgt om het opruimen van je papieren ook echt af te maken deze keer.

De cursus wordt gegeven op een geheim Instagram account. Om toegang te krijgen tot dit account en daarmee tot de lesstof heb je een Instagram account nodig. Als je dat momenteel (nog) niet hebt, dan kun je er heel simpel een aanmaken en je account na afloop weer verwijderen. 

Na aanmelding heb je 1 jaar toegang tot alle content. Je kunt dus alles op je eigen tempo bekijken en tijdens het opruimen de video’s terug kijken voor extra ondersteuning. 

Deze cursus is zo gemaakt dat iedereen die hun administratie wilt gaan opruimen er iets aan heeft! Je leert namelijk de basisstappen van het opruimen maar we gaan ook dieper in op de dingen die daarbij komen kijken. Op deze manier kan zowel de ervaren opruimer die nog net even de laatste puntjes op de i wilt zetten iets uit de cursus halen, als degene die al heel vaak heeft opgeruimd maar bij wie het maar niet wilt lukken om wat voor reden dan ook, als iemand die nog niet eerder heeft opgeruimd meedoen aan de cursus en er hetgeen uithalen wat ze nodig hebben. 

Je mag me tijdens de cursus vragen stellen en ik kijk graag met je mee als je ergens tegenaan loopt en moedig je met liefde aan als je er doorheen zit. Maar er zit geen 1-op-1 coaching in de cursus.