|

Cadeaus voor een minimalist

Wat geef je een minimalist cadeau? De feestdagen staan weer voor de deur, en dat betekend steevast een ding: heel veel cadeautjes. Maar wat geef je een minimalist nou eigenlijk cadeau? Of wat voor cadeaus kun jij als minimalist andere cadeau geven? In dit artikel heb ik tien cadeautips op een rijtje gezet om te geven, krijgen en vragen. 

Cadeaus voor minimalisten

Waarom kun je voor een minimalist niet ‘gewoon’ iets leuks kopen in de winkel en geven? Iemand die veel heeft opgeruimd en weggedaan en met weinig spullen leeft, kun je beter niet allemaal nieuwe woonaccessoires en gadgets geven met de feestdagen, op een verjaardag of met een speciale gelegenheid. Ze zullen waarschijnlijk niets met je cadeau doen en het uiteindelijk wegdoen. Dat heeft niets te maken met ondankbaarheid, maar meer met hun manier van leven. Minimalisten worden niet perse blij van spullen, ook al is het gebaar goed, en zijn niet materialistisch ingesteld. Dat maakt het een stuk ingewikkelder om iets leuks cadeau te geven, daarom help ik je een handje met 10 minimalistische cadeau tips!

10 x minimalistische cadeautips

Wat iemand echt wil

Je kunt het beste vragen aan de persoon zelf wat er bovenaan zijn/haar verlanglijstje staat. Zo geef je iets wat de persoon ook echt gaat gebruiken en weet je zeker dat degene er blij mee is. Weet diegene het zelf ook niet? Bekijk dan de andere opties in dit rijtje. 

Cadeaubon

Veel mensen vinden een cadeaubon saai om te geven of te krijgen. Maar wat mij betreft is het een ideaal cadeau. Op deze manier kan iemand iets uitzoeken waar hij/zij echt gelukkig van wordt. Probeer wel om voor een algemene cadeaukaart voor een winkel of webshop met veel verschillende dingen te gaan, hieronder wat ideetjes!

Een ervaring of je tijd

Wil je liever geen materialistisch cadeau geven? Ga dan voor een ervaring! Dit kan echt van alles zijn. Denk aan een uitje naar een pretpark, een cursus of workshop, high tea, massage, yoga les of etentje. Hiervoor kun je ook een cadeaubon geven. Een ander idee is om je tijd cadeau te geven. Ga samen picknicken, maak een strandwandeling of maak iemands tuin op orde. Het kan enorm waardevol zijn om dit te doen!

Eten of drinken

Is er iets waarvan je weet dat de jarige het echt super lekker vindt? Koop of maak het om te geven als cadeau! Misschien een beetje standaard om met een fles wijn of chocolade reep aan te komen, maar dit zijn wel dingen die echt op gaan en gebruikt worden. Wil je het graag meer speciaal maken? Bak dan een taart voor de jarige!

Iets om te lezen

Met iets om te lezen zit je vaak wel goed. Dit kan van alles zijn en is afhankelijk van de persoon waar je het aan geeft. Wat dacht je van een fijn boek over opruimen of een spannend Scandinavische thriller in de vorm van een e-book? Iets groots cadeau geven? Dan is een e-reader misschien wel een leuk idee.

Een abonnement

Een abonnement cadeau geven aan een minimalist kan ook een goed idee zijn. Probeer wel een abonnement te geven wat echt bij de persoon past en overleg het eerst met de jarige. Er zijn hierin heel veel opties mogelijk, hieronder wat ideetjes!

Geld

Hoewel volwassenen het niet vaak zullen vragen, is geld vaak wel een welkom cadeau om te krijgen. Of het nu op de grote hoop gaat, er mee wordt gespaard of iemand er iets leuks mee koopt, op deze manier kan iemand wel echt iets met je cadeau doen waar diegene iets aan heeft.

Bloemen of een plant

Een bosje bloemen of een plantje doen het vaak goed als cadeau! Maar pas op, niet iedereen is een grote plantenliefhebber dus koop alleen een plant of bosje bloemen als je denkt iemand er echt blij van wordt.

Donatie aan een goed doel

Ik vind dit een van de mooiste cadeau’s in het rijtje. Want als iemand alles al heeft en niets nieuws nodig heeft, waarom zou je dan niet een goed doel helpen die zich inzet voor een mooiere wereld? 

Duurzaam cadeau

Wat dacht je van een duurzaam cadeau zoals een herbruikbare drinkfles, bamboe tandenborstel, shampoo bar of herbruikbaar boterhamzakje? Handig en duurzaam! 

Tip: pin dit artikel voor later

Wat gaat er bij jou op het verlanglijstje deze feestdagen? Of heb jij inspiratie gekregen voor leuke cadeaus om te geven? Laat het me weten in de reacties! Ben je trouwens benieuwd hoe je afscheid kunt nemen van cadeaus die je ooit kreeg? Dat lees je hier

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties

  1. Omdat wij bijna nooit weg gaan, ook niet met vakantie, vind ik het heerlijk om een hotelbon van Van der Valk cadeau te krijgen. Die kun je krijgen(geven) in elk gewenst bedrag. Dat is voor mij genieten!