|

Badkamer opruimen: zo pak je het aan!

Je badkamer opruimen.. Waar begin je, hoe houd je het netjes en waar moet je rekening mee houden tijdens het opbergen? In dit artikel geef ik jou de stappen en tips die je nodig hebt om je badkamer op te ruimen en opgeruimd te houden!

Je badkamer opruimen begint met wegdoen

De eerste stap in alles bij je huis opruimen, dus ook bij je badkamer opruimen, is altijd spullen wegdoen. En misschien vind je dat niet het makkelijkste of leukste deel van opruimen, maar het hoort er wel bij! Als jij namelijk blijvende resultaten wilt, zul je ook echt kritisch moeten zijn en spullen moeten wegdoen. Hier let je op bij het maken van een keuze:

 • Word je er nog blij van?
 • Gebruik je het nog?
 • Wil je het nog gebruiken?
 • Is het nog houdbaar? (bekijk het kleine icoontje van een dopje waarop staat “getal M”. Het getal geeft aan hoeveel maanden het houdbaar is na openen)
 • Ga je dit met plezier op maken?

Haal alles uit de kast!

Begin je badkamer opruimen door alles uit de kastjes, lades en planken te halen en op een hoop neer te leggen. Zo zie je wat en hoeveel je hebt. Sorteer de producten en spullen per categorie en leg ze in groepjes voor je neer. Op deze manier zie je hoeveel van welke soort je hebt en kun je makkelijk vergelijken wat je wilt houden.  Vraag jezelf eens af wat het minimale is wat je nodig hebt. Heb je echt 3 nagelschaartjes nodig? En zijn 3 verschillende soorten douchegel echt nodig? Wees kritisch in je keuzes.

Wat doe je met verzorgingsproducten die je niet meer wilt houden?

Nu je eens een keer kritisch door al je badkamer spullen bent gegaan zul je vast meer dan eens denken “ach, maar dat is toch zonde om weg te gooien?”. En dat ben ik met je eens hoor! Het is ook zonde om goede of nieuwe verzorgingsproducten weg te gooien. Maar er zijn ook andere opties dan weggooien! Ik heb ze voor je op een rijtje gezet, hopelijk maakt dat afscheid nemen ietsje makkelijker!

Badkamer opbergen

Wanneer je wilt dat het ook echt netjes opgeruimd blijft in de badkamer, is het goed om tijdens je badkamer opruimen een goed opbergsysteem te maken. Je kunt de spullen uit de badkamer het beste per categorie en/of per persoon opbergen. Berg dan alles uit die bepaalde categorie (bijvoorbeeld nagelverzorging) op in een bakje en dus niet op verschillende plekken in het badkamermeubel. Je kunt hiervoor bakjes en mandjes gebruiken. Zorg ervoor dat de bakjes niet te vol raken en dat het overzichtelijk is wat er in zit. Zo kun je in een oogopslag zien wat er in zit en is het ook gemakkelijk om het weer op te bergen na gebruik. Voorbeelden van categorieën zijn:

 • Zeep
 • Haarverzoring
 • Gezichtsverzoring
 • Make-up
 • Handdoeken
 • Nagelverzorging
 • Geurtjes
 • Tandverzorging

Meer lezen over je badkamer opbergen (inclusief voorbeelden!), klik dan op de link!

Badkamer opruimen: houd alle oppervlaktes leeg!

Houd er bij je badkamer opruimen rekening mee om zo veel mogelijk alle oppervlaktes leeg te houden. Zet dus niet je hele doucherand vol met zeep en shampoo en zet niet de wastafelrand vol met make-up en tandenborstels. Dat zorgt er namelijk voor dat het er rommelig uit ziet. En misschien denk je nu “ja maar ik heb het echt iedere dag nodig”. Geloof me, het went vanzelf om het iedere dag uit het kastje te halen en weer terug te zetten na gebruik. Je koffiekopje heb je ook iedere dag nodig en die laat je ook niet midden op het aanrecht staan toch?

Zo houd je de badkamer opgeruimd!

Nu je de badkamer hebt opgeruimd wil je natuurlijk ook dat het netjes blijft. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Nou, eigenlijk is dat heel simpel!

 • Zet na gebruik de spullen weer op hun plek zodat het netjes blijft. 
 • Koop bewust en niet te veel. Je hebt echt geen grote voorraad nodig. Laat je ook niet verleiden door alle aanbiedingen, het is vast vanzelf weer in de aanbieding de volgende keer dat je het nodig hebt dus je hoeft niet groots in te slaan.
 • Zorg ervoor dat je na gebruik de badkamer netjes achterlaat, veeg haren op en laat de wasbak netjes achter. Dat oogt al gelijk netter.
 • Maak producten voortaan op voordat je een nieuwe fles opent zodat je niet meer met een kast vol half lege en ongebruikte producten blijft zitten.

Vind jij het lastig om je badkamer op te ruimen, wordt het telkens binnen no time weer een rommeltje of loop je ergens tegenaan? Ik help je graag mee met het opruimen van je badkamer! Bekijk mijn aanbod of plan een gratis advies gesprek in

Tip: Pin dit artikel voor later!

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.