| |

Badkamer opbergen: tips en voorbeelden!

De badkamer opbergen, hoe pak je dat aan, hoe zorg je ervoor dat het zowel praktisch als netjes wordt en hoe houd je het netjes? In dit artikel geef ik jou heel veel opbergtips voor de badkamer en deel ik mooie voorbeelden en handige opberg producten met je!

Badkamer opbergen begint met opruimen!

Bij je badkamer opbergen begint het allemaal met opruimen en wegdoen. Je kunt namelijk wel alles netjes opbergen en organiseren, maar zolang je niet wegdoet waar je niet meer blij van wordt of wat je niet meer gebruikt zal het er binnen no time weer hetzelfde uit zien als daarvoor en dat wil je natuurlijk niet! Je begint dus met je badkamer opruimen en kritisch kijken naar wat er weg kan. Dingen waar je rekening mee kunt houden tijdens het wegdoen van spullen:

  • Word je er nog blij van?
  • Gebruik je het nog?
  • Ga je het met plezier op maken?
  • Is het nog houdbaar? (dit zie je aan het icoontje van het dopje waarop staat hoeveel maanden na openen het houdbaar is)
  • Wil je het in de toekomst gaan gebruiken?

Meer lezen over je badkamer opruimen en keuzes maken daarin? Lees hier verder!

Houd de oppervlaktes leeg

In de badkamer ben je al snel geneigd om zeep en shampoos in de douche of op de badrand te laten staan en crèmes en make-up op de wastafelrand. Want ja, dat heb je toch iedere keer weer nodig en dat is dan toch handig? Dat is het zeker hoor! Maar als jij een nette badkamer wilt, kun je deze spullen beter opbergen omdat die losse spullen gelijk een rommelig beeld geven. En er zijn genoeg goede opbergopties in de badkamer om dit praktisch op te bergen zodat je er heel makkelijk bij kan als je ze wilt gebruiken. En geloof me: je went er vanzelf aan om iedere keer je producten uit het kastje te halen en na gebruik weer netjes op hun plek terug te zetten.

Badkamer opbergen: gebruik bakjes!

Iets wat heel handig is om te doen voor nette badkamer kastjes is om gebruik te maken van opbergbakjes. Je kunt het beste een bakje maken voor iedere categorie van spullen. Je maakt dan bijvoorbeeld een bakje voor alle make-up, eentje voor alle haarverzorging en eentje voor alle douchegels. Op deze manier heeft alles een vaste plek en weet je altijd waar je iets moet opbergen als je het hebt gebruikt. Zo blijft het dus netjes!

Haal spullen uit hun verpakking

Sommige producten zitten in een grote verpakking. Denk bijvoorbeeld aan maandverband, wattenstaafjes en wattenschijfjes. Deze verpakking neemt veel ruimte in beslag en ziet er vaak ook rommelig uit. Wanneer je de spullen uit hun verpakking haalt en ofwel op een nette manier in je badkamer kastjes opbergt ofwel in een bakje ziet het er veel netter uit en bespaar je ruimte!

Maak een aparte plek voor voorraad

Veel mensen hebben een grote voorraad aan verzorgingsproducten en bewaren die in hun (toch al te kleine) badkamermeubel. Ik raad je aan om de voorraad een aparte plek te geven zodat je badkamerkastjes overzichtelijk en netjes blijven. Dan wordt het wat minder snel een rommeltje en maak je sneller producten helemaal op voordat je aan een nieuwe fles begint. Daarnaast is het ook iets om eens over na te denken; waarom wil je eigenlijk zoveel voorraad aan shampoos, zeep en haarverzorging? Vaak kopen we het uit gewoonte of omdat het in de aanbieding is en dat is vaak nergens voor nodig. Verzorgingsproducten zijn daarnaast ook zo vaak in de aanbieding dat er echt wel weer een mooi koopje te vinden is tegen de tijd dat je favoriete producten bijna op zijn.

8x badkamer opbergtips!

Trolley

Wanneer je een kleine badkamer hebt heb je misschien niet voor alles ruimte. Een trolley kan dan een uitkomst zijn. Hier kun je de handdoeken of bakjes met make-up en cosmetica op bewaren. Staat ‘ie in de weg? Dan rijd je ‘m gewoon even aan de kant.

Bakjes

Bakjes zijn onmisbaar bij je badkamer opbergen! Je kunt hiermee de categorieën uit elkaar houden, ruimte besparen en het is makkelijk om iets uit je kastje te halen zonder dat eerst andere dingen er uit te hoeven halen en weer terug te moeten zetten. Vooral bij diepere kastjes is dit ideaal! En laten we even eerlijk zijn, het ziet er toch ook gewoon gelijk super netjes en om blij van te worden uit?

Alternatieven voor badkamermeubel

Niet iedereen heeft een badkamermeubel, maar dat betekent niet dat je dan niet netjes al je spullen kan opbergen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van plankjes aan de muur, haakjes, een trolley zoals hierboven genoemd, boekenrekjes en speciale rekjes voor onder de wastafel zijn in die gevallen een optie. Wees creatief hierin! Ik weet zeker dat je met een goede oplossing zult komen!

Handdoeken opbergen

Handdoeken netjes opbergen is best wel een dingetje in veel huishoudens. Waar laat je ze allemaal, hoe vouw je ze op en hoe zorg je ervoor dat het netjes blijft? Daar handdoeken te vouwen met de KonMari methode of ze op te rollen bespaar je ruimte en blijft het langer netjes. Je kunt ze dan rechtop in de kast of in bakken neerzetten. Dan is het voorgoed afgelopen met omvallende en rommellige stapels!

Manden

Door gebruik te maken van mandjes in de badkamer creëer je een mooi en opgeruimd effect! Je kunt de manden gebruiken voor toiletpapier, wattenschijfjes, shampoos of wattenstaafjes. Deze mandjes kun je ook best in het zicht zetten omdat ze er zo mooi uit zien!

Apparaten opbergen

Dingen als een fohn, stijltang, scheerapparaat of krultang zijn vaak een doorn in het oog in je badkamerkastje. Maar dat kan ook anders! Je kunt ze in het deurtje aan haakje of rekje hangen of er met een DIY een speciale organizer voor maken.

Wand organizer

Om nog net dat beetje extra ruimte te creëren in je badkamer en het er toch netjes uit te laten zien kun je een organizer aan de wand of deur bevestigen. Je kunt gaan voor een canvas versie en in ieder vakje een ander product of categorie bewaren of een versie met bakjes.

Inzet lades

Vaak hebben kastjes onder de wasbak maar een verdieping en wordt de ruimte daarom niet optimaal benut. Je kunt kleine inzetlades kopen waardoor je de hoogte alsnog makkelijk kunt benutten en niet heel je badkamer hoeft te verbouwen. Geef ieder laatje een specifiek doel en houd hierin de categorieën uit elkaar.
Vind jij het lastig om je badkamer netjes te houden, keuzes te maken en praktisch in te delen en op te bergen? Ik help je graag mee om je badkamer om te toveren in een fijne, rustige en fijne plek! Bekijk mijn aanbod en wat ik voor je kan betekenen of plan een gratis adviesgesprek in om persoonlijk advies te krijgen voor je situatie! 

Tip: Pin dit artikel voor later!

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.